Postoji milion različitih načina da dekorišeš svoj dom, i mnogi od njih su sjajno izgledaju i oslikavaju tvoj ukus na pravi način, ali tu su i prilično česte greške koje mnogi prave kada je sređivanje životnog prostora u pitanju.

Kačiš slike previsoko

Centar slike trebalo bi da se nalazi u visini očiju, samim tim sve iznad toga može da se smatra previsokim, i neadekvatnim za gledanje. Tako da, dobro prouči na kojoj visini ćeš okačiti slike, kako bi ceo prostor izgledao što lepše i prijatnije.

Nameštaj je preblizu zida

Podrazumeva se da nameštaj ne treba da stoji previše udaljen od zida, ali ukoliko je skroz približen uz njega, prostorija dobija neki previše uglađen, formalan izgled. Postavljanje kauča i fotelja na blagoj udaljenosti od zidova doprineće ušuškanosti dnevne sobe, kao i stvaranju znatno toplije atmosfere.

Izbegavaš boje

Svi ćemo se složiti da prostorije u kojima preovlađuju bela, siva i crna boja izgledaju savršeno, ali činjenica je da takve sobe mogu da izgledaju nekad hladno i dosadno, poput neke kancelarije. Malo boje tu i tamo daće život prostoriji, oplemeniće je. Samim tim, skroz je okej da ubaciš nekoliko jastuka u boji na kauč, ili oživiš dnevnu sobu upečatljivim tepihom.

Comments