Kraj januara rezervisan je za jednu od najveličanstvenijih nedelja mode – Nedelju visoke mode u Parizu. Tokom narednih sedam dana imaćemo priliku da uživamo u impozantnim kreacijama najpoznatijih svetskih dizajnera, a neki od njih su nas već ostavili bez daha. Čast da otvore Haute Couture nedelju mode u Parizu imali su, između ostalog, modne kuće Christian Dior, Giambattista Valli i Chanel, a mi smo danas izdvojili kreacije sa ovih revija za koje smatramo da će obeležiti godinu koja je pred nama. Stoga se prepustite pravoj modnoj čaroliji i uživajte!

Najnovija revija modne kuće Christan Dior, na kojoj je predstavljena prolećna couture kolekcija, bila je posebna po mnogo čemu, a naročito zbog činjenice da je Marija Gracija Kjuri, do nedavno kreativna direktora brenda Valentino, debitovala svojom kolekcijom za ovaj čuveni francuski brend, u koji je došla nakon odlaska Rafa Simonsa. I nije razočarala!

Ceo ambijent pariskog muzeja Rodin bio je prilagođen samom konceptu revije i ličio je na pravu čarobnu šumu, dok su se na plafonima nalazila velika ogledala, koja su zapravo upotpunjavala fenomenalnu atmosferu stvorenu u ovom kompleksu.

Sama kolekcija Marije Gracije Kjuri za modnu kuću Dior u potpunosti je odgovarala ovoj magičnoj atmosferi. Improvizovanom šumom su tako prošetale manekenke u raskošnim toaletama, kojima je Marija Gracija želela da prenese poruku da nikada ne treba da zaboravimo da sanjamo. Ona je stvorila couture kolekciju koja je potpuno nosiva, dok zeleni lavirint koji je napravljen u unutrašnjosti muzeja Rodin nosi posebnu simboliku i podseća na zapletenost života, ali i karijere same kreativne direktorke.

Iako je kolekciji dala lični pečat, Marija Gracija Kjuri nije odstupala od ženstvenih krojeva, po kojima je modna kuća Dior i te kako poznata, pa smo tako imali priliku da uživamo u kreacijama koje na pravi način ističu ženski struk, ali i žensku gracioznost. Ovo su modeli koji su definitivno obeležili reviju modne kuće Dior.

13 Haljine koje su obeležile sam početak Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) 23 Haljine koje su obeležile sam početak Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) 33 Haljine koje su obeležile sam početak Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) 43 Haljine koje su obeležile sam početak Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) 53 Haljine koje su obeležile sam početak Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) 62 Haljine koje su obeležile sam početak Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) 71 Haljine koje su obeležile sam početak Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) 81 Haljine koje su obeležile sam početak Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) 91 Haljine koje su obeležile sam početak Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA) 101 Haljine koje su obeležile sam početak Nedelje visoke mode u Parizu (GALERIJA)
Comments