Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

U jesen, 3. oktobra, pre 42 godine u Kaliforniji, rođena je Gven Stefani (Gwen Stefani). Od malena je bila privučena najrazličitijim oblicima umetnosti. Ljubav prema modi pamti još iz najranijeg detinjstva, a zahvaljujući starijem bratu Eriku (Eric), koji je svirao u različitim bendovima, zavolela je i muziku. O njenoj modnoj kolekciji smo već govorili.

Zajedno sa svojim prijateljem Džonom Spensom (John Spence), Erik je osnovao grupu “No Doubt”, kojoj se Gven priključila kao drugi vokalni izvođač. U bendu je Stefani upoznala Tonija Kanala (Tony Kanal) sa kojim je počela da se zabavlja. Džon, vodeći vokal u bendu je izvršio samoubistvo 1987. godine. Nakon ovog događaja, Gven je postala vodeći solista u bendu i nekoliko godina su nastupali po klubovima veoma uspešno. Svoj debitantski album, na račun koga su stigle negativne kritike, objavili su 1992.  Ni na privatnom planu atraktivne plavuše nisu cvetale ruže, ubrzo je raskinula svoju vezu sa Tonijem.

no doubt Hollywood Red Lips: Gwen Stefani

Zahvaljujući singlu “Just a Girl”, koji se na top listama našao 1996. godine, bend postaje veoma popularan. Za tim hitom usledio je još jedan pod nazivom “Don’t Speak”, jedna od najpopularnijih balada u potpisu ovog benda. Godine 2001. Gven sarađuje sa Iv (Eve) na njenom hitu “Let Me Blow Ya Mind” i na Mobijevom (Moby) singlu “South Side”. Da je saradnja sa Iv bila uspešna, potvrđuje i Gremy nagrada za najbolju rep saradnju koja se našla u rukama ove dve dame. Inspirisan hip hopom i reggae notama, bend “No Doubt” objavljuje album “Rock Steady”, i ubrzo su se dva značajna priznanja našla  u rukama članova ovog sastava.

14. septembar 2002. je datum venčanja Gven Stefani i Gevina Rosdejla (Gavin Rossdale). Ceremonija je održana u Londonu, a svi se sećamo venčanice koju je specijalno za mladu dizajnirao Džon Galijano (John Galliano). Svoju ljubav prema modi usmerila je na kreiranje linije “Love Angel Music Baby”, u okviru koje je predstavila i mirisnu notu.

Gstefani gl 5apr11 getty b 592x888 Hollywood Red Lips: Gwen Stefani

Svom prvom solo albumu Gven je dala isti naziv kao i svojoj kolekciji. Ovaj album, na račun koga su stigle brojne pozitivne kritike, bio je spoj pop i club muzike. Na snimanju pesama za svoj prvenac, Gven je radila sa velikim brojem tekstopisaca i producenata, među kojima su se našli i Dr. Dri (Dr. Dre), Dalas Ostin (Dallas Austin), Linda Peri (Linda Perry) i njen bivši dečko Toni Kanal (Tony Kanal). Još jedna saradnja sa Iv joj je donela visoke pozicije na svetskim top listama. Njihov novi duet je nosio naziv “Rich Girl”. Još veću popularnost je postigla pesma “Hollaback Girl” koja je ujedno bila i najveći hit leta 2005.

GwenStefani 25 Hollywood Red Lips: Gwen Stefani

Prvi put na velikom platnu našla se u ulozi seks simbola u filmu “Avijatičar” (The Aviator, 2004), u kome je igrala rame uz rame sa Leonardom Dikaprijem (Leonardo DiCaprio). Usledila je još jedna nominacija za duet sa Ejkonom (Akon) i pesmu “The Sweet Escape”.  Zajedno sa drugim članovima benda “No Doubt”, 2009. godine odlazi na nacionalnu turneju.

Gven je zaštitno lice modne kuće L’Oreal. Ove godine predstavljena je kampanja za kolekciju ruževa za usne i nova linija farbe za kosu.

Na crvenom tepihu Gven najradije nosi kreacije iz svojih kolekcija, a ponekad se tu nađe i Louis Vuitton i Vivienne Westwood. Prepoznatljiva je po svom jedinstvenom stilu koji je gradila godinama. Njene odevne kombinacije su uvek sačinjene od efektnih boja i neobičnih krojeva. Nekolicina modela iz njene kolekcije se nalazi na aukciji i sav novac koji bude prikupljen u ovoj akciji biće namenjen deci u Japanu. Njeno lice često krasi izdanja modnog magazina “Elle” , gde je svaka nova naslovnica lepša od prethodne.


Dragana Katić je student prava, autor bloga Fashion Dreams and Things i ljubitelj starih holivudskih filmova. Voli istoriju, modu i svoje prijatelje. Sve ono što smatra da je lepo ušuškava na stranice svog bloga.

Editors choice