U okviru programa Hyatt Grant, Hyatt Regency Beograd dodelio je NVO Atini – udruženju građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja, donaciju od 12.200 dolara za unapređenje napora organizacije u osnaživanju žrtava trgovine ljudima, kroz usmeravanje i jačanje kapaciteta u oblasti obrazovanja i ekonomskog osnaživanja.

Program Hyatt grantova za podršku zajednici, podstiče hotele širom sveta da identifikuju i nominuju lokalne neprofitne organizacije za koje smatraju da ih treba uzeti u obzir za finansiranje. Program se zasniva na Hyatt-ovom uverenju da niko ne može bolje da razume najurgentnije probleme jedne zajednice – i rešenja za te probleme – od onih koji tu žive i rade.

“Čast nam je da podržimo NVO Atina – udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja i njene značajne doprinose našoj zajednici”, rekao je Hom Parviz, generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd. “Veoma nam je važno da budemo aktivni učesnici u našoj oblasti, a ovaj program nam daje sjajnu priliku da uzvratimo lokalnim organizacijama koje toliko čine za naš grad.”

“Velika je čast primiti ovaj grant, i zahvalni smo što je Hyatt Regency Beograd nominovao našu organizaciju da bude dobitnik ove velikodušne donacije”, rekla je Marijana Savić, direktorka NVO Atine. “Znamo da će nam ovaj grant biti značajna pomoć u ostvarivanju naših ciljeva zaštite žrtava trgovine ljudima u Republici Srbiji, kroz njihovo obrazovno i ekonomsko osnaživanje.”

Hotel Hyatt Regency Beograd Hyatt Regency Beograd dodeljuje grant za NVO Atina

Proslava dostignuća

Sredstva za program Hyatt grantova za podršku zajednici obezbeđena su kroz Hyatt. Hyatt Regency Beograd jedan od 31 Hyatt hotela širom sveta koji će dodeliti grantove neprofitnim organizacijama u svojim lokalnim zajednicama u 2014. godini.
Ove godine, program grantova proslavlja značajno dostignuće jer dostiže dva miliona dolara dodeljenih u grantovima od svog osnivanja 2008. godine, neprofitnim organizacijama u 123 zajednice i 38 zemalja širom sveta.

“Inspirativno je videti dokle smo došli, i koliko se program razvijao tokom godina. Iz godine u godinu, impresionirani smo rastom broja partnerstava koje naši hoteli razvijaju sa svojim lokalnim neprofitnim organizacijama. Znati da smo pomogli tolikom broju organizacija koje su posvećene uspehu i napretku naših zajednica je velika motivacija”, kaže Bridžita Vit, globalni šef korporativne odgovornosti za Hyatt. “Oduševljena sam što smo ostvarili tako značajno dostignuće davanja više od dva miliona dolara tokom poslednjih sedam godina našeg programa grantova, i radujem se nastavku ovog pozitivnog pokreta u budućnosti, kako bismo pomogli i mnogim drugim neprofitnim organizacijama koje to zaslužuju.”

#GivingTuesday

Hyatt je jedna od novijih kompanija koja se pridružila društvenom pokretu #GivingTuesday, globalnom danu posvećenom uzvraćanju zajednicama širom sveta. Hyatt se pridružio društvenom pokretu objavom dobitnika grantova Hyatt-ovog programa za podršku zajednici na #GivingTuesday dan, i podsticanjem svih svojih kolega širom sveta da se pridruže i uključe u uzvraćanje velikodušnosti tokom cele praznične sezone.

Comments