Posle više od dva milenijuma skrivanja u netaknutoj prirodi Rimskih Toplica, čuvene Rimske terme otvorile su svoja vrata gostima iz celog sveta. Zbog čudotvornih izvora koji su izlečili neke od poznatih istorijskih ličnosti, lečilište koje datira još iz rimskog doba, bilo je dugo čuvana tajna stare Jugoslavije, a danas ima najčešće posetioce iz Austrije, Italije, Hrvatske i Srbije.

Dolina Savinje Idealna destinacija za ODMOR ove sezone: Rimske terme

Novi hotelski kompleks obuhvata tri međusobno spojena hotela, izdvojenu vilu, muzej, kao i nesvakidašnji park sa egzotičnim biljkama. Hoteli Sofijin Dvor, Rimski Dvor i Zdraviliški Dvor imaju četiri zvezdice, a u 187 soba pružaju smeštaj za 358 osoba. Na mestu nekadašnje velelepne vile izgrađena je nova i moderna vila “Sisi”, čiji gosti imaju dodatni mir i privatnost.

Soba Idealna destinacija za ODMOR ove sezone: Rimske terme

Izvor zdravlja star 2.000 godina

U okviru Termi nalazi se i jedan od najstarijih izvora termalne vode, koja već više od dva milenijuma pomaže kod reumatoloških, ginekoloških i plućnih bolesti, a kupanje u bazenu sa specijalnim hidromasažerima preporučuje se sportistima i aktivnim mladim ljudima. Izvori u Rimskim termama nalaze se približno 1.000 metara ispod površine zemlje. Voda iz izvora Amalija ima 38,4°C, a voda iz Rimskog izvora 36,3°C. Tako, odmah pri dolasku u hotel direktno sa izvora na ulazu možete probati toplu vodu, čuvenu po svojim lekovitim dejstvima.

U okviru hotela “Rimski Dvor” smešten je i medicinski centar opremljen najnovijom tehnologijom i specijalizovan za više od 20 vrsta bolesti, pa se odlazak u Terme preporučuje makar jednom godišnje. Svi gosti imaju priliku da zakažu željene lekarske preglede u timu stručnjaka iz celog sveta.

Rimske terme 2 Idealna destinacija za ODMOR ove sezone: Rimske terme
Comments