Pronađite odgovarajući tepih

Enterijer oplemenite šarenim tepihom – zbog vizuelnog elementa, osećaja spokoja i apsorpcije zvuka. Možete nabaviti raznobojni tepih ili neutralni sivi – ali ga okružite šarenim predmetima. Neka nameštaj bude jednostavan i čist da bi bio elegantniji, a zatim dodajte i malo zelenila koje će sobi dati teksturu. Svetsko tržište je puno prelepih, pristupačnih tekstila, a nama se dopada ovaj tepih sa šarama u više nijansi, koji funkcioniše sa svetloplavim, šljiva, kajsija ili kremastobelim zidovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joy Cho / Oh Joy! (@ohjoy)

Napravite zidnu galeriju

To je vaš prostor i imate pravo da ga ispunite s onim što volite. Galeriju postavite na neutralni zid. Slike prvo možete rasporediti na podu, pomerajući ih s pozicije na poziciju dok ne postignete harmoničan izgled kakav želite. Danas postoje i zidne trake, odnosno čičak za zid na koji možete kačiti slike, bez bušenja zida. Ako vam se ipak ne dopada raspored, trakice možete ukloniti – a one neće ostaviti otisak na zidu. Ovo omogućava fleksibilnost promene izgleda zida.

Miksujte vintidž i moderno

Nemojte se plašiti da ukradete dekor iz drugih prostorija u kući. Mešavina vintidž i modernog čini dom toplim i ličnim, umesto toga da izgleda kao izložbeni prostor. U ovom primeru možete videti prekrasan starinski tepih koji je klijent već imao (sakriven u tmini drugog mestu u kući) i par novih crvenih stolica. Umetnost na zidovima je ograničena na crno-bele slike kako ambijent ne bi bio preopterećen bojama. Ako nemate starih stvari na tavanu, posetite antikvarnice, buvlje pijace, ili pretražite internet kako biste pronašli odgovarajuće predmete za svoju kancelariju – bilo da se radi o starinskom stolu ili starinskoj lampi – i uparite ih sa potpuno novim predmetima, kao što je par “živahnih” stolica koje gosti mogu koristiti u toku poslovnih sastanaka kod kuće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melissa Mascara (@mizmascara)

Naslovna fotografija: instagram.com/laurelandwolf

Dušan Veselinović

Comments