Praznici nam stižu uskoro, a zbog situacije koja je zadesila ceo svet, sigurno je da ćemo ceo praznični period provesti u toplini svog doma sa svojim najbližima. Za ovaj period potrebno je osmisliti kreativne i potpuno nove dekoracije, napraviti poseban praznični jelovnik ali i pronaći savršene poklone za naše najdraže. Ovo su neke od originalnih ideja za prazničnu dekoraciju doma koje možete isprobati tokom predstoječe praznične sezone.

Izaberite savršenu jelku

Pokret koji se bavi održivim materijalima zaživeo je u industriji dizajna enterijera te se sve veći broj ljudi odlučuje da svoj dom oplemeni jelkom od održivih materijala, ili prazničnim drvetom koje kasnije može zasaditi u svojoj bašti. Ukoliko se odlučite za čvrstu jelku od održivih materijala, platićete je malo više nego uobičajeno novogodišnje drve, ali će vam ona zasigurno trajati godinama. Ona takođe neće opadati niti ostavljati svoje iglice po stanu što je dodatan plus.

Uložite u sveće

Šta može bolje da oživi praznični duh od šarenih sveća koje će obasjavati vaš dom tokom svake hladne novogodišnje večeri? Možete izabrati svoj omiljeni set sveća sa novogodišnjim motivima poput onih u obliku jelke ili Deda Mraza, a možete se odlučiti i za klasične sveće koje su dostupne u svim supermarketima. Obične bele sveće možete i sami ukrasiti, a ukoliko u vašem domu dominiraju praznične boje poput zelene i crvene, preporučujemo da se odlučite za sveće i svećnjake u zlatnim bojama i sa dodacima šljokicama. Osim što su veoma lep ukras, ukoliko se odlučite za mirisne sveće unećete divan miris u vaš dom.

Pronađite originalne ukrase

Ukoliko želite da vaša jelka bude apsolutna zvezda ove praznične sezone, odlučite se za malo drugačije i neobičnije ukrase. Na vašoj jelci može da dominira jedna boja koja će krasiti različite tipove ukrasa, ili više različitih upečatljivih boj poput plave, crvene, zelene i zlatne. Možete se koristiti klasičnim ukrasima u obliku loptica, a možete izabrati i ukrase u obliku zvona, štapića, zvezdi.

Comments