Uređenje ulaza u dom zahteva mnogo kreativnosti. Potrebno je osmisliti prostor koji treba da bude komforan, funkcionalan i estetski dopadljiv. To znači da treba da izaberemo boju zidova (ili tapeta), koja će pružiti dovoljno svetlosti, a ujedno i da se pobrinemo da se naši komadi nameštaja i vrata stilski dopunjuju. Naravno, tu je i prateći dekor koji treba da pruži šarene i zabavne akcente.

Ukoliko želite da uredite ulaz u dom, unesete vedrinu ili samo da osvežite prostor, sigurni smo da će vam se dopasti sledeća rešenja koja su osmislili poznati svetski studiji za dizajn enterijera.

Najbolje ideje za uređenje ulaza u dom

Neutralni rozikasti tonovi su savršeni za uređenje ulaza

Američka kompanija Dulux izabrala je boju koja će obeležiti 2024. godinu. Reč je o prljavoj roze nijansi koju možete upotrebiti za svoje hodnike. Zidovi u pink boji, ili pojedini delovi nameštaja, pružiće dovoljno svetlosti, te će prostor izgledati veći. Prljavoroze se uklapa sa svetlom bojom drveta, kao i sa cvećem koje dodatno oplemenjuje ambijent.

Bela boja kao rešenje

Zidovi i komadi nameštaja u beloj boji će otvoriti ulaz u dom, a to znači da će prostorija delovati svetlija i prostranija. Dizajneri preporučuju da mat nameštaj u beloj boji postavite na pod, a ormare sa visokim sjajem podignete u visinu, što bliže plafonu. Tako ćete se poigrati sa različitim teksturama i samim tim prostor učiniti interesantnijim.

Zidne tapete

Ako želite da razbijete monotoniju u svom domu, koji se sastoji mahom od neutralnih tonova, zašto ne probate sa zidnim tapetama? Eksperti za uređenje enterijera savetuju da tapete postavite samo na jedan deo zida na ulazu kuće – idealno bi bilo na zidu pored stepenica. Plava tapeta sa belim palmama je primer dobro izabranog dezena, koji osvežava prostor i daje mu moderan, letnji vajb. Takođe, možete se poigrati i sa geometrijama.

Pastelna kombinacija boja

Razmišljate se između dve boje? Nema problema, možete izabrati obe! Pastelne nijanse se idealno dopunju i slažu, te ovu kombinaciju možete da koristite kad želite da postignete toplu i razdraganu astmosferu u ulazu, ali i u celom domu. I ne samo to! Pastelne boje čine da zidovi izgledaju viši, a ujedno otvaraju prostor. Osim toga, one će sakriti i liniju koja deli različite boje zida i plafona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SquareRooms (@squareroomsmag)

Stepenice u kontrastnim bojama

Iako mnogi ne žele da farbaju drvene stepenice i da menjaju originalan dizajn, svetski dizajneri se ne slažu sa tim. Drveno stepenište u smelim, kontrastnim bojama izgleda veoma atraktivno i ispunjava sve uslove dobrog stila, a najvažnije od svega – stvara dinamiku. Ukoliko okvir stepenica ofarbate u crnu nijansu, a zatim samo pojedine delove u žutu ili crvenu, uspećete da istaknete određene delove stolarije, koji vam se, na primer, najviše dopadaju.

Tamne boje zidova

Iako mnogi nisu pobornici tamnih zidova u enterijeru, moramo priznati da godinama unazad trendovi nalažu da se okrenemo tamnim bojama. Zapravo, crne i braon nijanse odišu nesvakidašnjim luksuzom i domu daju dozu elegancije. Predlog dizajnera enterijera je da zidove ofarbate u mračne boje, a jednako dobra ideja je i da koristite zidne tapete ili pločice. Birajte one koje imaju neobičnu teksturu i stvaraju spektakularne efekte.

Vrata u jarkoj boji

Vrata u jarkoj boji, takođe, predstavlja jedan od vodećih trendova u enterijeru koji nam dolazi sa podneblja SAD. Vrata u žutoj, plavoj, zelenoj ili narandžastoj nijansi izgledaju vrlo šarmantno, izazivajući wow efekat. Ukoliko želite da svom prostoru obezbedite dozu zabave, obavezno dodajte nesvakidašnje šarene tepihe ili komodu u toploj boji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laree Evelyn (@hardshapes)


Pročitajte i ovo: Uz ovih nekoliko saveta možete doći do ušuškanog Pinterest doma

Naslovna fotografija: instagram.com/micainteriors

Kristina Page

Comments