Budući da je Uskrs pred vratima, idealan je trenutak da počnete da ukrašavate svoj dom za praznike, pa su ideje za uskršnju dekoraciju trpeze uvek dobrodošle! Bilo da priređujete elegantnu večeru, planirate zabavu ili se pripremate za neobavezni obrok kod kuće, trpezarijski sto mora biti dekorisan tako da budi osećaj radosti.

Od šarenih nadstolnjaka i prolećnih centralnih dekoracija do farbanih uskršnjih jaja, na Instagramu smo pronašli ideje za uskršnju trpezu koje će garantovano impresionirati vaše goste.

Ako ne znate odakle da počnete, predlažemo da krenete sa osnovama – posuđem za jelo i priborom – a zatim odaberete šemu boja za stolnjake, centralne delove i postavke mesta. Dakle, samo napred, počnite da skrolujete da biste pronašli uskršnju dekoraciju koju ćete želeti ponovo da kreirate!

Ideje za uskršnju dekoraciju trpeze: 10 predloga sa Instagrama

Plavi stolnjak i keramičke figure

Od mode do enterijera, plavi tonovi su ove godine u trendu. Teget varijanta izgleda prefinjeno, pa bilo koje cveće da izaberete će ova nijansa dodatno istaći. Tematske keramičke figure uneće duh praznika.

Bela elegancija

Bela je neprevaziđena boja za dekor trpeze, pa nećete pogrešiti ako se fokusirate na belo posuđe, vazu sa belim cvećem i nekoliko belih uskršnjih figura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Bowen (@theverestplace)

Motivi šargarepe

Najviše volimo kad našu trpezu inspirišu boje iz prirode – poput jarke i smele narandžaste nijanse šargarepe. Upotpunite dekor svim nijansama iz slične palete i ukrasima u obliku zdravog i ukusnog povrća.

Minimalizam

Ukoliko ne volite previše dekora, stavite jaja u prvi plan, ali oko njih vežite salvete tako da podsećaju na zeke, što izgleda veoma šarmantno i sasvim je dovoljno za čaroliju Uskrsa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Dorzh (@anna_dorzh)

Pastelna rapsodija

S druge strane, ukoliko volite da vaš praznični sto “pršti” od boja, upotrebite pastelne nijanse proleća i spojite ih u harmoničan sklad. To su boje poput nežnoplave, žute, zelene, bele, roze.

Viseće cveće

Ako imate tu sreću da možete da priredite ručak na otvorenom, predlažemo da nabavite nešto poput metalnog okvira koji će nadvisiti vaš sto, a oko kojeg možete da obavijete cveće. Pogledajte koliko raskošno i luksuzno to može da izgleda:

Svi tonovi zelene

Zelena može da izgleda vrlo elegantno, posebno u prigušenim, hladnim tonovima. Izaberite nadstolnjak u ovoj nijansi i povežite izgled celog stola motivima na tanjirima u sličnoj boji, a onda dodajte detalje u jarkim tonovima.

Vaza sa prolećnim granama

Iskoristite lepotu procvetalih grana koje možete da nađete u svojoj okolini i aranžirajte ih u efektnu vazu. To može da postane centralni deo dekora vaše trpeze.

Elegantne ruže

Sada je sezona ruža, i zato treba da se nađu na vašoj uskršnjoj trpezi. Istaknite njihovu lepotu odabirom svedenih, prozirnih vaza.

Detalji od rafije

Ako želite da vam uskršnja trpeza bude što više u duhu prirode, a u tome pomažu i detalji od rafije – tako da iznesite sve pletene činije i slično posuđe, pa mu dajte priliku da se istakne uz nežne boje i cveće.

Pročitajte i ovo: Kućni kafe bar je savršen kutak za uživanje u šoljici kafe, a mi vam otkrivamo kako možete da ga napravite

Naslovna fotografija: instagram.com/dining_delight

Božica Luković

Comments