Mislite da znate nešto o ljubavi, a što više iskustva stičete, sve vam je jasnije da nemate pojma – svi doživljavaju ljubav, svi nekog vole, poznaju bol slomljenog srca, izdaju, prevaru, ljubomoru, osećanje praznine i usamljenosti… I svi imaju preterana očekivanja od ljubavi, uprkos iskustvu koje stiču. Ako ste zbunjeni jer se ništa ne odvija onako kako očekujete i mislite da vas je ljubav izneverila – verovatno se radi o tome da ste vi u zabludi, da imate iluzije sa kojima još niste raščistili. A ovo su neke od njih, koje što pre treba da razbijete.

Zamisli o srodnoj duši

Preispitajte taj bajkovit koncept srodnih duša. Ako je istina da se duše sele iz života u život, iz tela u telo, da bi ispunile svoje zadatke i stekle što više iskustva, onda verovatno tokom tih silnih života sreću mnoge srodne duše, a ne samo jednu. Priča o dve polovine jednog celog je priča, mit. Mnogi ljudi upotpunjuju naš život na različite načine, obogaćuju nas i oplemenjuju svojim prisustvo i svi su oni naše srodne duše, bez obzira da li su to prijatelji, partneri, deca, roditelji, rođaci. U širem kontekstu i životinje su naše srodne duše. Zar beskrajna ljubav koju često osećate prema svojim kućnim ljubimcima, nije dokaz?

Sa onim pravim se nikada ne svađate

To koliko ćete se svađati uglavnom zavisi od temperamenta, a kako ćete to činiti, od emotivne zrelosti i vaspitanja. Nemoguće je da sa voljenom osobom nikada ne dođete u sukob, da se ne pojavi nerezumevanje, da ne dođe do povređivanja, hotimičnog ili nenamernog. Ali moguće je da te rasprave i svađe budu konstruktivne, odnosno da vode do rešenja, a ne samo do iscrpljujućeg prebacivanja i optuživanja. Ko se nikada ne svađa, mnogo toga potiskuje, a to narušava mentalnu i emotivnu stabilnost i podriva odnose.

Comments