Seks je jedna od najživotvornijih aktivnosti dostupnih ljudima, a to znači da ih zaokuplja do te mere da su potpuno usredsređeni na sadašnji trenutak.

Seks se dešava, budi vas i angažuje, čak i kad niste najbolje volje i kad vam se čini da biste radije radili nešto drugo, mirno i samozaboravljajuće. A onda se polako opustite i uključite, uživanje obuzme svu pažnju i eto vas kako ne znate za sebe, a posle ste osveženi i obnovljeni kao da ste odspavali i istuširali se. Seks vas je oslobodio čaure, potrebe za distancom od sadašnjeg trenutka i vratio vas sebi prokrvljene i sjajnih očiju.

Blagoslovi slobodnog uživanja u seksu jesu suština seksualne slobode. Imperativ gomilianja različitog iskustva jeste pogrešno shvatanje slobode.

sex Imperativ seksualne slobode

Ili možda seksualna sloboda za žene i muškarce znači potpuno različite stvari?

Ako su muškarci skloni površnoj fascinaciji i seksualnu slobodu vide najviše u raznovrsnosti – i to više u raznovrsnim partnerkama, nego u brojnim načinima uživanja, oni će svoju slobodu tako ispoljavati i konzumirati.

Ali ako su muškarci u najvećem broju serijski konzumenti, a žene u najvećem broju nastoje da steknu partnera sa kojim će produbljivati poverenje i prisnost i bivati slobodne da budu potpuno slobodne, onda ćemo teško jedni drugima omogućiti da budemo slobodni na sopstveni način.

U tom slučaju, žene su porobljivači, koji traže da muškarci sputaju svoju potrebu za slobodom, da bi one mogle da budu slobodne. A muškarci beže, da ne budu zarobljeni. I eto nas usred klišea. Nesposobnih da razumemo slobodu, da je prihvatimo i da snosimo posledice.


Aleksina Đorđević

Comments