Beogradski hotel Metropol Palace je početkom septembra svedočio sasvim nesvakidašnjem okršaju neočekivanih kuvara. Povod ovakvog događaja bio je dvojak: domaća premijera filma “Indijski začin na francuski način”, sa sjajnom Helen Miren u glavnoj ulozi, s jedne strane i proslava godinu dana postojanja 24Kitchen BestFood” online koncepta na domaćem tržištu, s druge strane.

Kulinarski obračun Indijski začin 3 Indijski začin na francuski način: Veče obojeno ukusima orijenta

Bioskopski lanac Cineplexx, predvođen glumicom Natašom Tapušković, novinarima je pripremio riblju čorbu i filete šarana na indijski način, dok je Blitz Film&Video tim, distributer novog ostvarenja čiju produkciju potpisuje Stiven Spilberg, spremao pikantnu piletinu s pavlakom i indijskim orahom, u čemu im je pomogla Suzana Šuvaković Savić, muzička umetnica. “24Kitchen BestFood” tim je, uz pomoć Leontine Vukomanović kao gostujuće zvezde, pripremao ukusne samose na dva načina, uz pečurke i krompir u kariju i cimetu. Malo je reći da su prisutni gosti pred sobom imali težak izbor kada je hrana u pitanju.

Indijski začin na francuski način Helen Miren Indijski začin na francuski način: Veče obojeno ukusima orijenta

U filmu “Indijski začin na francuski način“ Hasan Kadam (Maniš Dajal) je kulinarsko čudo iz Indije, čija se porodica smestila u pitomo selo Sent Antonan na jugu Francuske. Šarmantno, živopisno i elegantno mesto idealno je za otvaranje indijskog restorana. Zaplet počinje kada se umeša šef kuhinje klasičnog francuskog restorana s Mišelinovom zvezdicom koji vodi gospođa Malori (Oskarom ovenčana Helen Miren).

Indijski začin na francuski način Helen Miren 1 Indijski začin na francuski način: Veče obojeno ukusima orijenta

Film “Indijski začin na francuski način“ obiluje ukusima, pobedom nakon egzila, strašću i ljubavlju – prikaz je sukoba između dva sveta, ali i poriva jednog mladića da pronađe udobnost doma u svakom loncu, gde god se on nalazio. Pogledajte trejler i za trenutak osetite ukuse i mirise orijenta:

Comments