Svake godine, nekako s proleća, počinje priprema Pirelli kalendara za narednu godinu, a sve u vezi sa ovim, da kažem, događajem nas potpuno fascinira! Počevši od toga ko su zvezde kalendara pa sve do toga koja je tema fotografisanja, Pirelli kalendar je definitivno “proizvod” koji jedvajedva čekamo!

OK. Krenimo redom.

Pre svega, fotograf Pirelli kalendara za 2019. godinu je Albert Votson, a ove srećne vesti je škotski fotograf sa svojim fanovima podelio na Instagramu, početkom juna. Votson, čije su fotografije krasile preko 100 naslovnica poznatih modnih magazina širom sveta, fotografisanje je obavio u aprilu ove godine i to na različitim lokacijama od Majamija do Njujorka. S obzirom na to da u svom portfoliju ima portrete čuvenih ličnosti kao što su Alfred Hičkok, Stiv Džobs, Dejvid Bouvi i Kejt Mos, nije ni čudo što je baš on odabran za ovaj važan poduhvat.

Džidži Hadid, Julija Garner, Leticija Kasta i Misti Kopeland su glavne zvezde Pirelli kalendara za 2019. godinu i fiktivnih priča koje su osmišljene za potrebe fotografisanja. Na primer, Džidži Hadid glumi ženu koja na prvi pogled ima sve, ali njen uspeh je ipak obavijen tugom. Njena jedina oaza mira je njen stan u Njujorku u kojem joj društvo pravi njen prisan prijatelj kojeg glumi kreator Alekandar Vang. Julija Garner je u ulozi fotografa u čijem portfoliju se nalaze samo fotografije biljaka, ali ne i portreti koje jako priželjkuje. Leticija Kasta se nalazi u ulozi slikarke koja provodi dane u potkrovlju sa svojim dečkom plesačem kojeg glumi baletan Sergej Polunin. Najzad, Misti Kopeland je plesačica koja se trudi da ispuni svoje snove nastupajući u lokalnim striptiz klubovima.

Zanimljivo je da ovaj Pirelli kalendar u velikoj meri odstupa od estetike koja je zadata još davne 1964. godine, ali ipak na pravi način veliča fotografa Alberta Votsona i njegovu svestranost kao umetnika. Svakako, ovo je “trend” koji postoji već nekoliko godina i kalendara unazad, a njihova nekonvencionalnost ipak sugeriše brilijantnost i veličinu svih imena koja su radila na njima.

Izvor fotografija: instagram.com
Naslovna fotografija: instagram.com/pirelli

Ivana

Comments