I, zvanično smo stigli do prvog meseca jeseni i iako tehnički leto i dalje traje, vreme je da se polako opraštamo od njega, a da sa druge strane počnemo da se psihički pripremamo za ono što nam sledi – kišu, sneg, hladno, tmurno vreme ali i mnogo ušuškavanja i cozy-hygge atmosfere! OK, radujem se, moram da priznam!

Uglavnom, jeseni zaista treba dati šansu jer na neki svoj način krije neki šmek, a tu su i ovi novi, zanimljivi trendovi koji će te sigurno ubediti u to da septembar i te kako može da bude kul!

Čarape sa logotipom

Čarape, odnosno unihop, kao jesenji trend nije ništa novo, naročito iz praktičnih razloga – omiljene haljine treba nekako prilagoditi novom godišnjem dobu, zar ne? Pa ipak, ono što jeste novo je napredniji nivo logomanije – logo brendova kao što su Fendi i Gucci našao je svoje mesto na ovom odevnom komadu, a očekujemo da će njihov primer slediti i druge modne kuće, kao što su Burberry i Chanel. Ukoliko nosiš jednostavnu odevnu kombinaciju, unihop sa logoom poznatog brenda može da bude kul aksesoar, naravno, ako voliš taj stil.

Palmini pasta

Za razliku od verovatno većine žena, ja sam se ovog leta – ugojila! A da ne pominjem to da pred leto zapravo nisam ni smršala! I, kao što većinu stvari radim naopako, tako sam i sada rešila da je krajnje vreme da se dovedem u red i povedem računa o svojoj kilaži, iako ide zima, što, avaj, znači da moram da se odreknem girosa i palačinki (u istom obroku, ali i inače, dobro de). Ukoliko i tebi sve vrste testa predstavljaju najveću prepreku na putu do idealne figure, šta god da je za tebe idealno, vreme je da se upoznaš sa novim jesenjim trendom – palmini pastom! Palmini pasta je “low carb” pasta koja po porciji sadrži svega 20 kalorija i 4 grama ugljenih hidrata. Izgleda kao pasta, ukusna je kao pasta, a pravi se od palminog srca, takoreći povrća koje se može naći u pupoljcima određenih palmi. Bez šećera i glutena, palmini pasta, koju možeš služiti sa bilo čim, možda zaista može da bude naš “fall comfort food”.

Missy Elliott

Posle čak 14 godina, čuvena reperka se vratila u igru sjajnim EP-om od 5 novih pesama. Nakon osvajanja Vanguard Award, fanove je oduševila svojim nastupom na ovogodišnjoj dodeli VMAs nagrada i, sve u svemu, razume se da ćemo je slušati ne samo tokom ovog meseca već i svih koji slede!

Jestiva nega

A ne, ovde se ne misli na proizvode za negu koje možeš sama da napraviš od namirnica koje imaš u frižideru. Ovde se misli na nastavak zanimljivog trenda simpatičnih gumenih medvedića koje grickaš i koji na taj način neguju kosu, kožu, nokte. Sada, beauty industrija je napravila korak dalje i osmislila maske za lice koje možeš da – piješ! Na primer, Four Sigmatic maska dolazi u formi praha koji možeš pomešati sa vodom i tradicionalno naneti na kožu ili pomešati sa toplom vodom i popiti. Navodno, rezultati su jednako dobri! Priznaćemo da zvuči zanimljivo…

Comments