Za neke, jesen predstavlja godišnje doba koje je usporeno, kišovito i puno sivila. Znam, nije lako kada nam odgurne naše omiljeno leto i popne se na binu. Ali ono što možemo da uradimo kako bismo ga ulepšali i dali mu neku posebnu čar je to da svojom kreativnošću unesemo detalje koji će oplemeniti naš dom i učiniti da sagledamo i lepšu stranu ovog godišnjeg doba.

Uz mnogo lepih ideja i dekoracija, učinite da jesen postane malo draže godišnje doba nego pre. Neka nam u domu bude udobno i lepo uz najlepše jesenje note.

Nije vam čak potrebno ni previše novca, dovoljno je samo da odete u prirodu i tamo se nalazi sav potreban materijal za aranžiranje. Od listova, šišarki, kestenja do ostalih jesenjih plodova, koji vam mogu biti od pomoći, prilikom ulepšavanja vašeg prostora.

Možete započeti sa dekoracijom ulaza u vaš dom. To mogu biti interesantni otirači koje će krasiti jesenji motivi. Sa strane možete poređati bundeve raznih veličina, koje važe za maskotu ovog godišnjeg doba, i bez njih se ne može. Na vrata okačite jesenji venčić, koji je napravljen od suvih biljaka u rustičnom stilu. A ukoliko imate cveće koje vam stoji ispred ulaza, stavite ga u pletene korpice, kako bi se u potpunosti uklopile u ovaj ambijent.

Što se tiče enterijera, tu možete dati mašti na volju. Napravite ugodnu atmosferu sa osvetljenjem, koristeći svetiljke i aromatične sveće sa mirisom cimeta koji će dodati prijatan osećaj u vaš dom. Pored dekorativnih elemenata, ne zaboravite na jesenje cveće. To mogu biti suncokreti, poljsko cveće ili koje god vam se dopada, a da vam se uklapa u vaš enterijer. Stavite ga u male vaze, na više mesta u dnevnom boravku, a možete dodati i sobno cveće koje ćete staviti u pletene korpice, i odložiti ih u neki ćošak prostorije.

Comments