Vuneno ćebe koje služi i za utopljavanje i za dekoraciju ručno se plete u Peruu i to samo rukama, bez bilo kakvih drugih alatki, odnosno igala. Ovo ćebe viđali ste i na našim prostorima, te ukoliko vam se mnogo dopada, verovatnije je da ćete ga pronaći i u našoj zemlji i to po mnogo povoljnijoj ceni, jer je cena ovog komada koji se proizvodi u Peruu preko 300 evra. Može služiti kao prekrivač za veliki krevet, a idealano je da se u njega umotate kada gledate praznične filmove i pijete toplu čokoladu ili čaj.

Ako sebi želite da priuštite doživljaj spavanja na portugalskoj posteljini izrađenoj od francuskog lana, onda će biti dovoljno da zapratite @the_citizenry i da se prvo zaljubite, a onda i da naručite. Neodoljivi komadi nalaze se gotovo na svakoj njihovoj Instagram fotografiji i teško da ćete nečemu odeleti ukoliko trenutno preuređujete svoj dom. 

Iz Indonezije nam dolaze boho stolice, koje svaki dom treba da ima. Ove stolice savršeno oplemenjuju jednu kuću ili stan i pored toga što su funkcionalne, sjajne su kao dekorativni momenat. Sve ima mnogo veći značaj kada je ručno i sa ljubavlju izrađeno.

Želiš još boho momenata? Onda razmisli o minimalističkom lanenom pokrivaču, koji je izrađen u Brazilu i u čijem procesu izrade su korišćene tradicionalne tehnike.

Naslovna fotografija: instagram.com/the_citizenry

Jelena

Comments