Britneyin advokat, Matthew Rosengart, koji trenutno uživa ljubav celog sveta jer je pop superzvezdu oslobodio pravnih stega, izjavio je da će nastaviti da procesuira Jamiea i ceo njegov tim – samo ako Britney to bude želela.

Starateljstvo (conservatorship) u pravnom sistemu SAD podrazumeva pomoć za one koji više nisu u stanju da se brinu o sebi – prvenstveno bolesni i stari ljudi. Međutim, poslednjih meseci su se mnogi pobunili kako se ovakvi aranžmani zloupotrebljavaju, ističući da slučaj Britney predstavlja knjiški primer.

Spearsova je pod starateljstvo stavljena 2008. godine, u vreme navodnog nervnog sloma i intenzivne paparazzi hajke i medijskog linča. Ovakvo stanje je njenom ocu donelo kontrolu nad njenim finansijama i sveukupnoj dobrobiti, iako je pre toga u velikoj meri bio isključen iz njenog života. On i njegov tim su joj zabranili bazične stvari – poput braka i rađanja dece, izlaska napolje, druženja, samostalne vožnje automobila, ispijanja kafe itd. Nadrealno, zar ne? Da jedna planetarno popularna, uspešna, imućna pop zvezda bude stavljena u ovu situaciju i to punih 13 godina! Pretili su joj da neće moći da viđa decu ako se ne povinuje njihovim zahtevima – a ne smemo ni da zamislimo koliko je to bilo stravično za jednu majku.

Tek će se pokazati koliko su Jamie i ceo njegov tim zaradili od starateljstva, a procenjuje se da su u pitanju milioni dolara.

Naslovna fotografija: instagram.com/_britneyspears___

Dušan Veselinović

Comments