*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Intervju: Ana Anđelić, dizajnerka nakita “Fucking Lion” + GIVEAWAY

Intervju: Ana Anđelić, dizajnerka nakita “Fucking Lion” + GIVEAWAY

1/3

Fucking Lion je dizajn studio iza koga stoji Ana Anđelić, mlada dizajnerka nakita, po vokaciji slikarka koja živi i radi u Beogradu. Ovaj nesvakidašnji fashion brend na sebi svojstven način tretira ženstvenost i odskače od svih stereotipa. Ono što odlikuje Anin rad su ekskluzivni ručno rađeni komadi nakita, izrađeni od prave italijanske kože prve klase sa metalnim elementima u zlatnom i srebrnom tonu. Nova, treća po redu kolekcija nosi naziv Leafless (ogoljenost) i sastoji se od ogrlica, narukvica, prstenja i pojaseva kao i drugih aksesoara. U prošlogodišnjoj kolekciji Ana se bavila spojem zlatne i srebrne kože, dok u novoj kolekciji dominira lakovana crvena koža, crna sa printom gušterove šare, kao i zlatna koža sa dezenom pitona. Prefinjenost izrade ovih Fucking Lion komada se odlikuje postavom od mekane fine kože koja je prijatna za nošenje. Lajt motiv cele kolekcije je naravno zlatni lav, koji je i zaštitni znak ovog brenda. Sa Anom smo popričali o samom nakitu, brendu koju je stvorila, pa vam danas predstavljamo ovaj veoma zanimljiv intervju.

1 18 Intervju: Ana Anđelić, dizajnerka nakita Fucking Lion + GIVEAWAY

WANNABE MAGAZINE: Jednom mi je jedna osoba nudila nakit, hvaleći ga rečima “gde god uđeš, odmah će te primetiti”, a ja sam se smejala i arogantno odvratila “ali mene i ovako odmah primećuju, gde god da uđem”. I sada kad gledam ovaj provokativni film koji promoviše FL, u ovoj crvenoj lavici vidim osobu koja je odmah primećena gde god da se pojavi i koja nosi potpuno adekvatan nakit – onoliko upadljiv i izazovan, koliko je i ona sama. To je moj utisak i asocijacija, da je ovaj nakit namenjen jedinstvenim, upečatljivim ženama. Koja je bila tvoja početna ideja i zamisao?

ANA ANĐELIĆ: Možemo onda zaključiti da je ovo nakit za tebe. Rizikovaću da i ja možda zazvučim arogantno, ali svakako šta god da radiš, uvek prvo polaziš od sebe. Prva stavka u svemu ovome je bila da li bih i ja to nosila. Tako je i počela cela ova priča oko Fucking Liona. Ideja se rodila tokom mojih studija slikarstva u Milanu gde sam živela dve godine. Posmatrajući sva ta modna dešavanja, sve te ljude koji su ih posećivali, gledajući izloge poznatih svetskih brendova i ono što nam se nudilo u vidu modnih aksesoara. Shvatila sam šta nedostaje. Bilo mi je isuviše dosadno da nosim sve ono što sam mogla da kupim. Često se nakit doživljava samo kao ukras, a ne i odraz onoga sto imaš u sebi. Smetao mi je taj doživljaj žene kao nečeg što je krhko, lomljivo, dopadljivo, dodvoravajuće, pa je valjda shodno tome nakit često i dizajniran. Smatram da je takva vizija žene u savremenom društvu suviše arhaična, prevaziđena. Prosto se nisam nalazila u tom opisu, a baveći se ovim već skoro dve godine shvatila sam i te kako da nisam jedina. Želela sam na neki način da se suprotstavim tome. I tako je sve otišlo predaleko. Krenula sam ozbiljno da se zanimam za ceo proces proizvodnje i prodaje, polako ostavljajući za sobom svoju prvobitno izabranu profesiju, i potpuno se posvetila dizajnu nakita. Ja Fuckin Lion nakitom izdvajam odlučnost, istrajnost, borbenost i izdržljivost kao nešto što je estetski i životno razboritije. Lavica nije plen i nije žrtva, ona je lovac. I to je svakako jedna od ideja koju sam želela da prenesem ovim fashion filmom.

2 18 Intervju: Ana Anđelić, dizajnerka nakita Fucking Lion + GIVEAWAY 3 17 Intervju: Ana Anđelić, dizajnerka nakita Fucking Lion + GIVEAWAY

Editors choice