Studentkinja modnog dizajna na Univerzitetu Metropolitan Ivana Vorguca za naš magazin otkriva kako izgleda studirati na jednom od najboljih fakulteta u oblasti mode kod nas, kao i to zašto bi baš Univerzitet Metropolitan trebalo da bude i vaš izbor ukoliko želite da se bavite ovom kreativnom delatnošću.

WANNABE MAGAZINE: Studiraš modni dizajn na Univerzitetu Metropolitan. Kako se javila ljubav prema ovoj vrsti umetnosti?

IVANA VORGUCA: Generalno smatram da se ljubav ka umetnosti ne rađa već se mi sami rodimo ili (pak) ne rodimo sa senzibilitetom za istu. Mislim da se situacija naročito ne menja ni kada je reč o granama primenjene umetnosti, ali hajde da kažemo da tokom života i sazrevanja polako razlučujemo koje su to “grane” u kojima bismo se najbolje snašli, odnosno one kojima smatramo da najviše pripadamo. Ni sa mnom nije bilo ništa drugačije.

6 Muska kapsula kolekcija Portfolio Intervju: Ivana Vorguca, studentkinja modnog dizajna na Univerzitetu Metropolitan

Zašto je baš Univerzitet Metropolitan bio tvoj izbor? Po čemu se on razlikuje od drugih umetničkih fakulteta?

Univerzitet Metropolitan se definitvno ističe po mladim, uspešnim ljudima koji čine nastavni kadar. Takođe, konstantno praćenje dešavanja u svetu (kada je reč o tehnologiji ali i u samoj modi) i u načinu na koji je koncipiran plan i program.

Čime si najviše zadovoljna kada je reč o studiranju na ovom fakultetu?

Onog trenutka kada sam odlučila da u životu želim da se posvetim modi, da živim, radim i uživam u istoj, jedan od polaznih ciljeva bio mi je i da zarađujem od ove oblasti.

To je definitivno ono za šta nas profesori, na čelu sa profesorkom Anom Vasiljević, u čijoj klasi se i sama nalazim, svojim mentorskim radom i svojom posvećenošću, ne samo u nastavnom već i u dizajnerskom smislu, osposobljavaju.

4 Denim Alienation Intervju: Ivana Vorguca, studentkinja modnog dizajna na Univerzitetu Metropolitan
Comments