Koliko prilike imaš da stekneš praktično znanje tokom studiranja i pred publikom predstaviš svoj rad?

Prilike postoje, skromno smatram da najbitniji deo ovog odgovora leži u konstantnom radu a pod istim podrazumevam istraživanje, skiciranje, modelovanje, realizaciju samih projekata. Na samom kraju tu su manifestacije, izložbe i revije na kojima sve to možemo da prikažemo. Profesori su tu da nam izađu u susret za sve dodatna pitanja a ono što bih istakla jesu zajednički projekti moje klase i jedna izložba “Alienation” koja se našla u programu Vinjeta na Belgrade Fashion Week-u za koju verujem da nas je istakla i prikazala na pravi način.

Negovanje različitosti (kako u modnom dizajnu tako i generalno u umetnosti) dovodi nas do pravih vrednosti.

5 Geiko Sakura Intervju: Ivana Vorguca, studentkinja modnog dizajna na Univerzitetu Metropolitan

S obzirom na to da je umetnost tvoja ljubav, a reč je o oblasti koja zahteva mnogo kreativnosti i originalnosti, u čemu pronalaziš inspiraciju za svoje stvaralaštvo?

Kao što ste rekli, umetnost je moja ljubav. I sami znate da u ljubavi inspiracije nikad ne manjka, makar bi tako trebalo da bude, pa prema tome, inspiracija je svuda oko nas. Potrebno je da ne zatvaramo oči pred njom, i da što je više moguće istu dovodimo do realizacije. Ipak, arhitektura i igra senki koju ista stvara jeste oblast sa kojom se najviše poigravam u poslednje vreme i na koju bih stavila akcenat.

Comments