Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Intervju: Marina Kostić, dizajnerka tekstila i docent na odseku za Modni dizajn Univerziteta Metropolitan

Intervju: Marina Kostić, dizajnerka tekstila i docent na odseku za Modni dizajn Univerziteta Metropolitan

1/2

Rad sa studentima uvek je inspirativan i i te kako ima veze sa umetnošću, što dokazuju profesori Univerziteta Metropolitan. Sa jednom od njih, Marinom Kostić, docentom na predmetu Osnove tekstila na odseku za Modni dizajn, razgovarali smo o tome kako gleda na rad sa mladim umetnicima koji su na početku svoje karijere, kakva je kao pedagog, a otkrila nam je i na koji način Univerzitet Metropolitan priprema svoje studente za sve što ih čeka u modnom svetu po završetku studija.

WANNABE MAGAZINE: Docent ste na predmetu Osnove tekstila na odseku za Modni dizajn na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan. Osim toga, po struci ste dizajner tekstila. Koja je veza između pedagoškog rada i dizajniranja? Da li se rad sa studentima može smatrati nekom vrstom umetnosti?

MARINA KOSTIĆ: Rad sa studentima je jedno neprocenjivo iskustvo, jer su to mladi ljudi puni energije i svežih ideja, tako da je njihov entuzijazam i za mene lično inspirativan.

Kako se uopšte javila vaša ljubav prema dizajnu?

Kao što bi većina umetnika rekla, još od malih nogu sam volela da crtam, a vremenom sam shvatila da je to nešto čime želim profesionalno da se bavim.

1972260 10202838596061134 8601484301647784429 n Intervju: Marina Kostić, dizajnerka tekstila i docent na odseku za Modni dizajn Univerziteta Metropolitan

Da li je lakše dizajnirati i osmišljavati nove kreacije ili raditi sa mladim umetnicima koji su tek na početku svoje karijere? Kolika je odgovornost na vama kao mentoru da ih usmerite u kom pravcu bi trebalo da se razvijaju?

I jedno i drugo je podjednako teško ponekad, ali ako svemu pristupamo otvoreno i iskreno onda se stvari odvijaju svojim tokom.

Kako biste opisali sebe kao pedagoga? Koja znanja i veštine se trudite da prenesete svojim studentima?

Pre svega mislim da sam tolerantna i korektna, otvorena za nova razmišljanja i predloge. Trudim se da studentima pored praktičnih saveta koji su im bitni za rad prenesem i to da uvek treba da budu svesni vremena u kome žive, da budu gladni znanja i da ih to pokreće prilikom razvijanja i realizovanja novih ideja i projekata.

IMG 6490 Intervju: Marina Kostić, dizajnerka tekstila i docent na odseku za Modni dizajn Univerziteta Metropolitan

Šta je to što studenti treba da znaju nakon što odslušaju predmet Osnove tekstila? Da li je akcenat na teorijskom ili praktičnom znanju?

Akcenat je i na teoriji i na praktičnim znanjima. Studenti na ovom predmetu uče o nastanku tekstilnih vlakana, karakteristikama tekstilnih materijala, dizajnu tekstila i njihovoj primeni u modnim projektima.

Editors choice