U avgustu ponovo učestvuješ na Olimpijskim igrama, ali ovoga puta putuješ u Rio. Kako teku pripreme? Kakva su tvoja očekivanja?

Pripreme dosta dobro idu za sada. Osećam se dobro, treniram naporno i to se vidi na turnirima. Bilo je nekoliko grešaka na ovim turnirima, ali ništa što ne može da se ispravi. Ostalo nam je nešto manje od dva meseca, znamo tačno šta treba da usavršimo i na čemu treba da radimo. Trener je zadužen da nas vodi, kao i ceo stručni tim, tako da polako napredujemo korak po korak, pa ćemo da vidimo dokle ćemo dogurati.

Da bi bio uspešan sportista potrebno je mnogo truda, rada i odricanja. Šta te motiviše da ideš dalje u teškim trenucima ili kada se osetiš umornom od svega?

Bilo je dosta takvih momenata. Nije svaki dan sjajan, nije da mi se svaki dan ide na trening jer to mi je posao, ali svaki put me cilj motiviše. Znam šta ove godine imam ispred sebe i znam da tom cilju ništa ne može da stane na put kao što je umor ili neki težak momenat. Uvek udahnem i idem dalje.

milica mandic 3 Intervju: Milica Mandić, tekvondistkinja

S obzirom na to da dosta vremena provodiš trenirajući, kada ne nosiš sportsku opremu kakve odevne kombinacije najradije biraš?

Sad, kako ide leto, to su najviše lepe letnje haljinice, bilo da su sa cvetnim dezenom ili one jednostavne. Uživam u tome pogotovo po ovoj vrućini kada i nema baš nekog preteranog izbora.

Kakvi su tvoji planovi za naredni period kada se završe Olimpijske igre?

Posle toga ide malo veća pauza od oko mesec dana. Treba sumirati utiske, odmoriti nakon svega jer je veliki pritisak bio tokom ove četiri godine, a ja sam se zaista trudila da se izborim sa tim na najbolji mogući način. U nekim momentima stvarno nije bilo lako boriti se i sa javnošću i sa porazima. Ranije nisam na to obraćala pažnju jer mi tekvondisti nismo bili poznati. Posle pauze počeću polako da se pripremam, idu i Svetsko prvenstvo i Evropsko u olimpijskim kategorijama i Mediteranske igre. Napravićemo plan i program sa trenerom pa ćemo videti.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Fotografije: Privatna arhiva

Ivana Tomić

Comments