Da li je fizička aktivnost preporučljiva svakoj trudnici? Postoje li neke ograničavajuće okolnosti?

Naravno, da postoje ograničenja i stanja u kojima vežbanje nije preporučljivo, već i kontraindikovano (dijabetes, visok pritisak, placenta previa i dr).

Fit u trudnoci s pilatesom Vezba 42 Tamara Ratković, autorka knjige Fit u trudnoći s pilatesom

S obzirom na to da vodite razne fitnes programe, koliko su naše trudnice otvorene za ovakvu trudnoću koja uključuje fizičku aktivnost i zdravu, izbalansiranu ishranu? Žene se uglavnom vode premisom: “Sada moram da jedem za dvoje” i tako sebi praštaju sitne “grehe”…

U AFC STAR-u od prvog dana imamo trudnice. Sada već nakon toliko godina vežbaju i njihove ćerke. Žena treba da misli o sebi, jer ipak drži “tri ugla” kuće. Često se zapostavi pa iz toga izlaze mnoga druga nezadovoljstva. Vežbanje je terapija i za dušu i telo. Trudnoća je samo stanje u kome vežbe prilagođavamo, ali vežbati i kretati se treba uvek, svakodnevno!

Fit u trudnoci s pilatesom Vezba 51 Tamara Ratković, autorka knjige Fit u trudnoći s pilatesom

Koliko je izazovno, a koliko zapravo prija raditi sa ženama tokom jednog od najlepših i najvažnijih perioda u njihovim životima?

Divno je da učestvuješ u rastu, stvaranju i razvoju novog bića. Tu je i veća odgovornost. Meni je uvek izazov da radim sa trudnicama, jer je zahvalnost i radost duplirana.

Prvo dvoje koji se jave u Inbox naše Facebook stranice dobiće po jednu knjigu “Fit u trudnoći s pilatesom” Tamare Ratković.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Fotografije: Privatna arhiva

Ivana Tomić

Comments