U skladu sa trendovima kada je reč o fotografiji, moramo da te pitamo – kako nastaje dobar selfi? Šta je ono što moramo da znamo?

Uvek, bez obzira na vrstu fotografije, bitno je svetlo! Izaberite neko lepo, difuzno, bez jakih senki i zadržite osmeh. Zaboravite na blic i napućene usne. Potrudite se da ubacite i još poneki detalj u kadar koji će dočarati vaš karakter.

Tijana 3 Intervju: Tijana Janković Jevrić, fotograf

Imaš li uzora? Gde pronalaziš inspiraciju za svoj rad?

Uvek sam se divila Magnum fotografima. Inspiracija je najčešće u prirodi, u njenom svetlu i atmosferi. Takođe, inspiraciju pronalazim u filmskoj umetnosti koja mi je vrlo bliska, ali i u slikarstvu.

Stari grad Maribor Intervju: Tijana Janković Jevrić, fotograf Vreme za kafu Intervju: Tijana Janković Jevrić, fotograf

Na koju svoju fotografiju si najponosnija?

Uvek sam se divila fotografima koji su bili spremni da se izlože ekstremnim uslovima ne bi li nam doneli divne snimke. Ako uzmemo u obzir taj faktor i sve ono što sam navela da neku fotografiju čini dobrom, onda sam najponosnija na fotografiju koja prikazuje portret moje ćerke. Uprkos izuzetnom fizičkom bolu, nakon operacije, jedva stojeći na nogama, uspela sam da uslikam jedan od prvih dana života svoje bebe na način kako sam oduvek želela. Sve što više vremena prolazi, sve sam ponosnija.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Fotografije: Tijana Janković-Jevrić i Vesna Kojić

 

Comments