Koje su to boje, zvuci, mesta koja vas inspirišu na stvaranje? Šta vam je neiscrpni izvor inspiracije?

Neiscrpni izvor i inspiracija su mi moja unutrašnja osećanja, emocije, način na koji doživljavam svet. Boje, oblici, forme, kontrasti, oštrina poteza, dinamika, sve te igre dok stvaram grafiku, crtež ili model, u trenutku koji me ponese. Volim gradove, interesantne ulice, romantične kapije, muziku, zemljane boje, crno i belo, zlatno, teksture, printove, detalje, neobično. Tako razmišljam, tako stvaram, brzo, momentalno, inspirisana emocijama i sećanjima.

viktorija dzimrevska 4 Intervju: Viktorija Džimrevska, modna dizajnerka

Kako biste opisali svoje kolekcije? Šta je to što im je zajednicko, a po čemu se u biti razlikuju?

Svaka kolekcija je posebna. U svaku kolekciju koju sam radila dala sam deo sebe, insistirajući na originalnosti i različitosti, a opet sam to bila ja. Spajati nespojivo, dati akcenat na detalje, pružiti priliku urbanoj ženi da nosi kreacije sa mojim pečatom, koračajući smelo, avangardno. To je ideja koja spaja sve moje kolekcije koje su opet svaka na svoj način drugačije.

Da li možete da izdvojite jednu kolekciju za koju ste sebi rekli “Viktorija, svaka čast” i zašto?

Svaki put kada stvaram kolekciju trudim se da dam svoj maksimum, sve ih podjednako volim i ne bih mogla da se opredelim za jednu. Svakako sama sebi kažem “Bravo” kada uspem neki projekat da završim do kraja i tada sam ponosna na svoj rad.

Šta za vas predstavlja moda i koliko pažnje posvećujete svom odevanju?

Moda je nešto što svako mora da prilagodi sebi. Biti moderan nije ono čemu treba da stremimo. Biti originalan, to je ono što mi se dopada. Imati stil, svoj stil – graditi ga. Biti svoj. To je ono čemu ja posvećujem pažnju.

viktorija dzimrevska 5 Intervju: Viktorija Džimrevska, modna dizajnerka
Comments