Pa, ako ste pošteni prema sebi, priznaćete da ima mnogo takvih dana. Zapravo, skoro svakog dana vaš partner je u nekom trenutku nepodnošljiv. Jer, svako ima svoje nepodnošljive mane i slabosti i one se stalno ispoljavaju, kao što se stalno ispoljavaju i one dobre i jake strane. Svako je u nečemu težak, a ljubav nije laka. Ako ste baš skroz pošteni, onda dobro znate u čemu ste vi teški i nepodnošljivi, čak i ako to nisu vaše mane i neke slabosti karaktera, već nešto specifično što partneru kod vas smeta, nervira ga i izluđuje. 

Niko nije rekao da je ljubav laka. Ljubav je uglavnom teška, sa povremenim lakim momentima, koji dozvoljavaju predah. U zavisnosti od temperamenta i dinamike odnosa, teški i laki momenti se mogu smenjivati na dnevnom nivou, ili periodično. I opet, svaki odnos prolazi kroz krize i teške periode koji dugo traju, nezavisno od dinamike i temperamenta. Ali i u teškim periodima nije sve mračno i naporno i ima momenata kada znate da vredi biti strpljiv i boriti se za očuvanje odnosa na sve načine. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@vintageefeeling)


Ponekad ćete očekivati uživanje vikendom, nakon frustrirajuće radne nedelje, u kojoj niste imali ni malo olakšanja, ni trenutak za sebe, niti za voljenu osobu, jedva ćete čekati da provedete zajedno vreme za koje unapred verujete da je rezervisano za lakoću. A onda će doći vikend, a partner će biti preumoran, nervozan, raspoloženiji za opuštanje i kanalisanje stresa sa svojim prijateljima i biće mu potreban ventil koji može samo muško društvo da mu pruži. Ili će morati da radi i za vikend. I vi ćete biti razočarani i osećaćete se izdano, iako znate da bi trebalo da pokažete razumevanje i da se ne ponašate zahtevno i razmaženo. 

A ponekad ćete dobiti svoj vikend iz snova, lenja jutra u krevetu, zajedničko spremanje hrane, šetnje, vođenje ljubavi natenane, romantiku – bićete jedno drugom dovoljni i izdvojeni od svih, kao da ste opet zaljubljeni. Cenite trenutak lakoće, jer on nije nešto na šta možete računati i na šta ste ostvarili pravo, ali jeste ono što unosi svetlost u vaš odnos i razgoni tamne oblake koji se tako često nadvijaju nad vama. Ti savršeni trenuci lakoće, u kojima funkcionišete bez ikakve napetosti, lako se dogovarate oko svega, ništa vam ne smeta i ne remeti vas, vi to zaslužujete. Oboje to zaslužujete, vaša veza to zaslužuje. Zato vrednujte te trenutke i ne uzimajte ih zdravo za gotovo – oni nisu način na koji se živi u svakodnevici, vi to dobro znate, oni su nagrada za ljubav, poverenje, razumevanje, bliskost i pripadnost. 

Comments