“Eheeej, jesi spremna? Za pola sata ću da te pokupim. A, da, molim te, ponesi mi onu svoju plavu ogrlicu, baš bi mi se super uklopila.”

“O, daaa, jesam, mesec dana čekam ovu žurku! Ceo dan skačem po kući, daj, požuri višeee, daću ti tri ogrlice, samo da već jednom uđemo u klub!”

Obuzima me ludačka euforija dok sa drugaricom ulazim u klub. Ma kakav alkohol, meni kolena klecaju već na prvi bas. Utapamo se u masu, di-džej vrti, ma vrti, čoveče, Zemljinu kuglu! Svetlo lasera se igra sa oduševljenom masom. Situacija za miksetom je kulminirala, taman kad pomislim da je to vrhunac, ide sledeći. Da, upravo zbog toga sam došla ovde, srećna sam kao tinejdžerka kad joj matorci daju 200 evra više za ekskurziju. Nasmejana, zatvaram oči na tren i prepuštam se… Nažalost, ne zadugo…

Slika 1 Nista gore nego kad dokona budala nastoji da ti oduzme vreme od ovakve euforije Je l’ izlaziš večeras?

Ništa gore nego kad dokona budala nastoji da ti oduzme vreme od ovakve euforije

“Ćaaao, šta se radi?”, uplaši me spodoba koja mi se razdreknu na uvo.

“Izvini, znamo li se?”

“Pa, ne, ali evo – možemo da se upoznamo.”

“Ne možemo, stvarno mi je žao, ali nisam došla da se upoznajem sa ljudima, nego da uživam za svoju dušu.”

“Pa daj, što si onda uopšte izašla u grad?”

Ceo život sam čekala baš tebe da mi ti objasniš čemu služi izlazak, kako se on upotrebljava i šta se tu radi. Takođe, oduvek sam želela da mi se to objasni na žurki koju vrebam mesecima, a u pola tri ujutru jedva čekam da čujem tvoje, svakako mudre, reči. I, šta kažeš? Dakle, kada se izlazi, neophodno je da se upoznaš sa nekim, uostalom, zašto bi i izlazio? I reci mi: da li zaista očekuješ moj broj i neko muvanje nakon saznanja da se tvom ispraznom biću pojam dobrog provoda ogleda u opsedanju ljudi koji su izašli sa namerom da se zaista dobro provedu? Više ne? Drago mi je da smo to razjasnili. Idem do šanka…

Slika 2 Ma samo sam tebe cekala da mi u tri ujutru objasnis smisao zivota izlaska i mog postojanja Je l’ izlaziš večeras?

Ma samo sam tebe čekala da mi u tri ujutru objasniš smisao života, izlaska i mog postojanja

Daćeš mi dva piva.”

“I stavićeš na moj račun, sa ovakvom devojkom vredi popiti piće”, reče gospodin otrcani.

“Hvala, zaista, ali nema potrebe, tu sam sa drugaricom koja me čeka…”

“Dovedi drugaricu, imam i ja drugove.”

“Kao što rekoh, čeka me drugarica.”

“Ok, mogu li ja da te sačekam posle žurke, recimo, kod mene?”

“Ne možeš, imam dečka, nisam zainteresovana.”

“Pa imam i ja devojku.”

“Sigurna sam da je jako srećna.”

“A da razmisliš još jednom, evo, uz piće, baš sam nam poručio…”

Kapiram ja da si navikao da ti, nažalost, dosta njih posle dva pića u klubu skine kineske gaće i tigrasti brus, ali kako ne kapiraš da je “ne” nekada zaista “ne”? Kako ne kapiraš da postoje devojke koje su izašle radi dobrog provoda, omiljenog di-džeja, smejanja sa društvom, koje, kada žele seks, zbog toga nužno ne izlaze, a gaće ne nose?!


Mia Karamujić je elementarna nepogoda, ali i must have svačijeg života. Voli jak stisak ruke, Daft Punk i Pariz. Ne voli roze boju, nosi fine bele čarape i živi za fajt!

Comments