Svima su nam poznati oni dani kada nam se stan doslovno pretvori u haos, a prosto nemamo volje i vremena da se posvetimo sređivanju i čišćenju. Plan za sređivanje postoji, ali se prosto odlaže iz dana u dan. Nemojte misliti da ste lenji i sebe osuđivati, jer se to svima dešava. Ipak, nije dobro da dugo boravimo u ambijentu koji je haotičan jer će svakako uticati i na naše raspoloženje i produktivnost, te ćemo imati manje volje i za neke druge delatnosti. Podelićemo sa vama nekoliko saveta kako da svoj stan održavate u čistom i sređenom stanju bez mnogo truda i odvajanja vremena specijalno za čišćenje.

Kao i sve ostale delatnosti u kojima želite da budete uspešni, i čišćenje i sređivanje stana zahteva neku vrstu organizacije i rutine. To je način da čišćenje ne izaziva stres i da ne trošite sate i sate svog vremena na to. Bitno je da dok radite jednu stvar ujedno mislite i na posledice, te na vreme odstranjujete sve ono što bi se eventualnim nakupljenjem brzo moglo pretvoriti u apsolutni haos.

Za početak, dajte sebi obećanje da ćete svaki put kada krenete iz kuće, poneti sa sobom nešto što je višak i izbaciti iz svog stana. Svi znamo da se smeće prosto stalno skuplja u stanu, bez obzira na to da li se radi o pakovanjima hrane ili kozmetike, staroj odeći ili predmetima koji nam  stalno stoje na putu, a nikako da ih se rešimo. Pridržavajte se ovog pravila i videćete koliko ćete se osećati rasterećenije.

Svoju kuhinju održavajte čistom i raspremljenom na vrlo jednostavan način. Dok spremate svoju omiljenu hranu i željno iščekujete da bude gotova, iskoristite vreme za pranje sudova ili slaganje u mašinu, očistite sve ono što je potrebno i dok to uradite, hrana će biti spremna, a vi ćete moći da uživate u izvrsnom ukusu, ali i ambijentu. Vreme iščekivanja će proleteti, a sve obaveze biće završene.

Comments