Briga o sebi je česta tema na društvenim mrežama poslednjih godina, a postala je naročito aktuelna u ovoj 2020. godini – koja je svima bila stresna i teška. Čak i oni najsnažniji među nama, koji obično sa lakoćom uspevaju da prebrode životne situacije, ove godine osetili su anksioznost, strah i brigu – a oni koji su i inače imali poteškoća sa svakodnevnim problemima, postali su dodatno osetljivi. Srećom, ljudi smo i evoluiramo zajendo sa situacijama u kojima se nalazimo, pa smo tako u stanju da osmislimo svakodnevne selfcare rituale koji će nam umanjiti anksioznost tog dana. Ukoliko još uvek niste pronašli svoju savršenu kratku selfcare rutinu koju možete primeniti svakog dana bez oduzimanja prevelike količine vremena – evo predloga nekih od poznatih lica iz sveta modelinga.

Slick Woods

Kada je bila mlađa, Slick je često pomišljala kako treba da nauči kako da “popravi sebe” i bude kao i svi drugi, ali danas razume da je okej da se nekad oseća anksiozno, zabrinuto ili kao da joj je svega “previše”. U tim trenutcima, ona dozvoli sebi da ne bude okej i veruje da će loš osećaj proći, a u međuvremenu se fokusira na male i jednostavne rituale koji čine da se oseća bolje, kao što je briga o kućnim biljkama, opuštajuća kupka, ili šetnja u omiljenom paru cipela. Malo je potrebno da učinite sebi, a sigurno ćete se osećati bolje.

Iris Law 

Mlada manekenka, Iris, kaže da je za nju ključno da se u domu oseća sigurno i da joj dom bude pravi “safe space“, jer kada je anksiozna najviše voli da vreme provodi u kući sa partnerom, uz film ili zajedničku večeru. Ona u stresnim situacijama često da sebi vremena da popije biljni čaj dok se opušta na fotelji, a voli i da koristi difuzer sa mirisnim uljima koji joj ulepšava atmosferu u domu. Dakle, ako ste osoba koja se najsigurnije oseća u svoja četiri zida, poslušajte Iris.

Comments