Ima onaj citat koji glasi: kada dođe proleće pitanje je samo gde ćeš biti najsrećniji. Srećan si pa si srećan i tu nema puno dileme samo naći mesto gde si najsrećniji i ljude koji su kao proleće. E kad dođe jesen situacija je malo drugačija i pitanje je samo gde ću želeti uopšte da budem kad je hladno, sumorno i dosadno, i odgovor je neretko kao po defaultu jedan – kuća. Želimo udobno, ušuškano, naše, prijatno, a kako se jesen približva želim sve to isto samo osveženo novim apdejtovima iz sveta dizajna. Ovi trendovi će ti doneti pravu promenu koja je potrebna za novu sezonu, i to od velikih radova i krečenja, koji su veoma često zbog nepraktičnosti van pitanja, i čeka se opet čuveno proleće, do sitnica koje možeš da uneseš i izmeniš i revitalizuješ svoj prostor za život i spremiš ga za novu, “movies&chill” sezonu.

Black is the new black

Naravno, belih podova smo se nagledali i stvarno ih volimo, imali su svoj momenat koji zapravo još uvek traje jer taj trend ne prestaje, ali za sasvim drugačiji, alternativni stil, probaj da ih ofarbaš u crno. Idi za teksturom i prefarbaj sirovi betonski pod, uglačani mermer, drveni pod i svaki od njih daje novu verziju poda i novi vajb celokupnom enterijeru. Ipak, imaj na umu da ovaj potez nije baš za svakoga, i da je prilično ekstreman tako da nemoj da se upuštaš u ovo ukoliko nisi stoprocentno sigurna.

Unesi sunce u dom

Možda je Ultra Violet zvanična Pantone boja godine, ali i ovo je jedno veliko ali, zlatkasto žuta takođe ima svoj momenat, možda ne na pistama ali u enterijeru svakako. Iako se ovo pravo sunce pomalo gasi, sve je umornije i slabije sija, i dani su kraći, ne dozvoli da se to dogodi i u tvom stanu. Nakon leta, sunce je zaslužilo malu pauzu ali su i naši domovi zaslužili da ne ostanu bez njega. Unesi bilo koji komad od vaze preko jastučića do zavesa, u najkritičniju, najsumorniju prostoriju i gledaj kako oživljava uz samo malo tople žute.

Comments