jo5 Jovana MirosavljevićJovana Mirosavljević je IT girl: balerina, model, glumica, stilista i jedna od najvećih trendseterki.

Sa tri i po godine ozbiljno je saopštila mami i tati da će biti balerina. Školovala se u baletskoj školi “Lujo Davičo” u Beogradu i prestižnoj akademiji u Kanu, “Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower”. Sa nepunih 16 godina već je osvajala publiku u Pozorištu na Terazijama, a sa 18 i u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Pored toga što ste je mogli videti u mnogim baletskim prestavama, imala je veoma zapaženu ulogu u kultnoj prestavi Miloša Lolića “Velika bela zavera” na sceni Ateljea 212. Jovana, jedna od naših najlepših balerina, mamila je uzdahe na mnogim modnim revijama, smešila se sa naslovnih strana, pozirala za mnoge modne časopise. Gledali smo je u mnogim reklamama, muzičkim spotovima i prestižnim festivalima, a svakako pamtimo spot za pobedničku pesmu Eurosonga “Molitva” Marije Šerifović. Pored velikog talenta koji je pokazala u baletu, glumi, na modnoj pisti, ispred fotoaparata, pokazala nam je da je i jedna od najboljih stilista i najbolje obučenih devojaka koja na vrhovima prstiju korača zvezdanom stazom. Trenutno živi i radi u Splitu, nastupa u Hrvatskom narodnom kazalištu, uživa u suncu i moru iščekuje premijeru baleta “Carmen” i predstojeći Europe Future Fashion.

WANNABE MAGAZINE: Tvoj prvi stajling? Gde i za koga ?

Jovana Mirosavljević: Verovatno na prvoj Barbie koju sam dobila. Prvi objavljeni bio je za MTS club (ako se ne varam). Model je bila Marija Karan, a fotograf Vladimir Miladinović.

Definiši svoj stil?

Zabavan i hrabar. Mix & match, boho arty, heroine chic. Izgledaj kao da se ne trudiš ili jednostavno – ne trudi se.

Poznata si kao jedna od najbolje obučenih Beograđanki, da li imaš uzore ?

Nemam uzore, samo one koji me inspirišu. Audrey Hepburn, Edie Sedgwick, Twiggie, kao neprevaziđene, Alexa Chung, Kate Moss, Sienna Miller, Olsen bliznakinje, Nicol Richie kao praznik za oči, a pre svega neke ozbiljne fashionistice manje poznate široj javnosti, a meni važne i inspirativne. Neke tamo mama, tetka, sestra, Nikol, Sofija, Lokica…

Koja je glavna razlika između tvojih dnevnih i večernjih kombinacija?

Nema razlike između dana i noći, mogu ići u najluđoj Ani Ljubinković u šetnju/prodavnicu/na plažu/ludu noć na Tajlandu, ili u starkama, beloj majici i džinsu na bal. To sam ja.

Koji su tvoji omiljeni dizajneri?

Oh, so many! Nije fer pitanje… Hmm… Marc Jacobs, Tom Ford, Badgley Mischka, Dragana Ognjenović, Anna Sui, Tijana Pavlov, Dejan Despotović, McQueen, Stella McCartney, Christopher Bailey, Balmain, Jimmy Choo,  Marko Mitanovski… A pre svih njih, za mene najčarobniji um, Ana Ljubinković.

Osim stajlinga, radila si lično za neke dizajnere. Sa kim najviše voliš da sarađuješ?

Ana Ljubinković, always! Pored nje izuzetno uživam u radu sa Draganom Ognjenović. Nadam se Marku Mitanovskom!

jo4 Jovana Mirosavljević

Bezbroj puta su te slikali za razne editorijale, naslovne strane… Šta je ostalo u najlepšem sećanju?

Svaki rad sa Anom Ljubinković prava je bajka. Vladimir Miladinović uvek na prvom mestu. Editorijal “Good morning party girl” za L’officiel (fotograf Miloš Nadaždin). Modni editorijal za magazin Playboy (fotograf Marko Krunić). Poslednja kampanja za Draganu Ognjenović (fotograf Marko Sovilj). Dve naslovne strane magazina “Prestup” (fotograf Vladimir Miladinović).

Koji ti je omiljeni fotograf?

Vladimir Miladinović, bez daljeg razmišljanja. Od stranih Meisel, Richardson, Demarchelier, Corinne Day…

Omiljeni grad za šoping?

Omiljeni grad za šoping je onaj u kom se tog trenutka nalazim. Od Bangkoka do Pariza, preko Londona i Milana, Splita, Beograda… Od pijaca i bazara do najluđih centara. The sky is the limit!

Kada budeš prestala da se baviš baletom, vidiš li sebe u modnoj industriji?
U modnoj industriji se osećam prijatno, kao kod kuće. Tu ću sigurno biti još dugo, nadam se u raznim ulogama.

Miki Živković je PR menadžer i glavni stilista svih kataloga i revija kompanije Greyhound u Bangkoku. Njegov život su moda i putovanja, hobi mu je šoping, a bolest od koje pati – manična kupovina.

Comments