Da, možda ćeš jednog dana savšreno staloženo razmotriti mogućnost da se zaista više nikad nećeš zaljubiti, da si to prevazišla ili da to prosto više nije za tebe. To što si do sada iskusila, možda je sve, a možda je i dovoljno. Možda više nema uzleta i padova za tebe, možda je na redu nešto drugo, što još ne poznaješ. Razmislićeš najozbiljnije o „davanju šanse“ o svim onim zdravorazumskim savetima o tome kako izabrati partnera prema njegovim vrednostima i njegovom doprinosu stabilnosti, izobilju i kvalitetu tvog života, a ne prema nivou naboja koji sprema eksploziju ispod poklopca tvog hormonskog lonca. Možda si se smirila, postala razumna, stabilna, okorela, distancirana od svega što može da te poremeti – a možda si do te mere izgubila svaku romantičnost, veru i nadu, da više ništa i ne može da te poremeti i možda stvarno ne želiš da se ikada više osećaš kao da te ljubav remeti.

ljubav2 2 Kad misliš da se više nikada nećeš zaljubiti
Ljubavno poremećena – to više nije tvoja dijagnoza.
Vidi, ako je istina to da su se tvoje potrebe promenile, da hoćeš neki drugi oblik partnerstva, da si spremna za neku drugu vrstu ljubavi, da želiš da se skrasiš i pronađeš sigurnost i stabilnost, učinićeš to. Naći ćeš nekog u koga i pored koga više nikada nećeš biti zaljubljena, ali biće ti dobro.
Ali ako nije istina, ako je to sve samo konstrukcija tvog uma, koji pokušava da najzad preuzme kontrolu i uvede malo reda u tvoj život, ako je to strah da je najživlji deo tvog života završen i da te više niko neće voleti tako da ti bridi koža i lupa srce i da više nikog nećeš gledati, osećati i doživljavati kao žena, to ćeš takođe saznati. Tako što ćeš se zaljubiti.
Eto, nikad ne reci nikad, nego dobro pogledaj u sebe, u svoje srce i dušu.

Pročitajte još i ovo:

Stvari koje ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg prijatelja

Znaci koji ukazuju da se veza gasi

Ako sumnjaš u svoju vezu – ovaj tekst je za tebe

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.fashioneditorials.com

Aleksina Đorđević

Comments