16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Januar je mesec osmeha, poljubaca, slavlja, lepih odevnih kombinacija i želja. Ali, januar je poznat i po bogatoj prazničnoj trpezi koja šarenilom mami gurmane da naprave ogromne zimske zalihe hrane na stomaku. Hedonizam – to je drugo ime meseca januara, ali bi se sa punim pravom mogao nazvati i mesec kada dobijamo onih bespotrebnih nekoliko kilograma viška. Kada se dobro otreznimo i stanemo ispred ogledala, počinjemo da se pitamo: kako je naše telo taj – sada ne tako drag – mesec uspeo da deformiše? Primećujemo da smo porasli (u širinu), da smo umorniji i bezvoljni, da bismo i dalje klopali kao da je svaki dan Božić, ali… Savest nam to više ne dozvoljava, jer je i ona uspela nekako da se otrezni. Tada nas ta ista savest vuče za rukav u teretanu, gde želimo da za sat vremena vežbanja izgubimo pet kilograma viška. Retko se desi da se zapitamo koji način vežbanja najviše odgovara našem telu, ali i poslu kojim se bavimo. Šta nam to nudi teretana, šta joga, šta pilates, a šta neki drugi popularni vidovi vežbanja? Ne znate? Ok. Pravo je vreme da saznate. Prestanite da krivite vagu – izaberite najbolji vid rekreacije za sebe.

Aerobik

Ako želite da vaše telo bude snažno i elastično, onda je aerobik pravo rešenje za vas. Uz instruktora, muziku i ostale vežbače, bićete dovoljno motivisani da prolijete znoj po svojoj strunjači. U zavisnosti od fizičke kondicije, bićete smešteni u grupu koja je najprikladnija za vas. Istezaćete se, raditi ritmičke vežbe i vežbe snage, tako da se nakon nekog vremena više uopšte nećete žaliti na januarski umor i bezvoljnost. Naravno, skinućete i onih nekoliko kilograma viška za koje uvek okrivljujete sve ove silne januarske praznike.

1111 Kad se otrezniš i staneš na vagu

Skakutanje od tanjira do tanjira zamenite skakutanjem na aerobiku

Pilates

Ovaj – sada već jako popularan – metod vežbanja, nastao je u prvoj polovini 20. veka. Ima zajedničkih tačaka sa aerobikom, jer takođe povećava snagu i fleksibilnost mišića, ali ovaj vid vežbanja veoma utiče na postizanje optimalne telesne uravnoteženosti. Naizgled jednostavan vid rekreacije izdužiće vaše telo, pozitivno će uticati na vašu samokontrolu, a vi ćete zahvaljujući tome biti samopouzdaniji nego ikada.

319 Kad se otrezniš i staneš na vagu

Pilates - mišići će vam biti zahvalni ako upražnjavate ovaj vid rekreacije

Joga

Ova drevna tehnika fizičkih vežbi i vežbi disanja ne može vam pomoći u borbi sa kilogramima. Ona će vam prijati ukoliko ste za vreme praznika dosta vremena proveli na plesnom podijumu i sa čašicom u ruci. Joga poboljšava fizičko zdravlje, utiče na koncentraciju, dovodi do unutrašnjeg mira i ravnoteže, ali samo ako se upražnjava duži vremenski period. Dakle, ako ste tokom praznika previše đuskali i skakutali od euforije – joga će vam pomoći da se ponovo uravnotežite i budete koncentrisani na posao kao nekad.

418 Kad se otrezniš i staneš na vagu

Ako ste previše izlazili za vreme praznika, joga će vam leći kao melem na ranu

Plivanje

Januar je, ali to ne treba da vas spreči da se zaputite ka nekom od zatvorenih bazena. Ukoliko budete redovno posećivali bazene, nećete imati problema sa izdržljivošću i kardiovaskularnim sistemom. Mišići će vam biti jaki, a izgubićete i kalorije (što je veoma važno svima koji nisu uspeli da odole bogatoj trpezi). Ako više volite da vežbate u društvu, tu su razne grupne aktivnosti, od kojih je samo jedna popularni aerobik u vodi.

female swimmer going hard Kad se otrezniš i staneš na vagu

Ako vam ti kilogrami viška toliko smetaju, bacite se u bazen i kalorije će se topiti kao od šale

Šetnja u prirodi

Ako vam je muka od zatvorenog prostora i ne želite da se razvlačite po salama za vežbanje, izađite napolje – i to je bolje od sedenja i kukanja nad dobijenim kilogramima. Dani provedeni u stanu u kojem ste se sklanjali od hladnoće sigurno su usporili vašu cirkulaciju, stoga je vreme da se odvojite od omiljenog ćebeta i krenete. Ovaj besplatni trening ojačaće vaše mišiće i pomoći će vam da se za kratko vreme vratite u formu. Najidealnije bi bilo da šetate po snegu, jer je taj vid rekreacije naporniji nego šetnja po očišćenoj ulici. Ako nema snega, to ne sme da vam bude izgovor. Obezbedite telu potrebnu energiju i u novoj godini zaboravite na izgovore kada je reč o rekreaciji.

Corbis 42 27949898 Kad se otrezniš i staneš na vagu

Šetajte. Otkrivajte nove predele u prirodi, kao i tajne izdržljivosti sopstvenog organizma


Sonja Josipović sebe smatra devojkom koja uživa u trenucima tišine koja joj uvek donese novu dozu inspiracije. Voli da piše i čita knjige, ali i da se druži sa ljudima od kojih može nešto novo da nauči. Osim sa rečima uživa i u igranju sa svojim zekom, koji joj često ne dozvoljava da neke svoje tekstove privede kraju. Voli svako godišnje doba, sve oblike umetnosti i sve vrste slatkiša (izuzev žele bombona). Autorka je bloga Svet obojen rečima.

Editors choice