Ukoliko ste se ipak upustili u razgovor, onda se držite dostojanstveno i samouvereno, ne budite sentimentalni, niti sarkastični, niti drski, ponašajte se kao dama – tako ćete mu najbolje staviti do znanja da ste ga preboleli i da je ta priča sa vaše strane završena.

Ukoliko ste seli da popijete piće – neka bude jedno piće. Ne želite da zbog nervoze i treme popijete više nego što možete da podnesete i da napravite glupost i završite sa njim u krevetu. Ili možda želite?

E sad, ako ste u društvu svog dečka i naletite na njegovu bivšu, dakle, ako ste svedok i saučesnik susreta dvoje bivših, udahnite duboko i pokušajte da ne upadnete u zamku upoređivanja sa njom. Jer to je prvo što ćete početi da radite, nesvesno i automatski – procenićete je jednim pogledom, a ako zaključite da niste ona koja je lepša i zgodnija, setite se da je to bitno samo vašoj sujeti. Vašem dečku očigledno nije, jer je sada sa vama, a ne sa njom.

Ukoliko njih dvoje krenu da ćaskaju, spremite se da se uljudno smešite i ćutite, jer u tom razgovoru nećete moći da učestvujete. Oni će porazgovarati o poslu, porodici, starim prijateljima, a ako počnu da preteruju sa dobrim starim vremenima i zaborave da ste i vi tu, diskretno stavite dečku do znanja da treba da krenete, da ne biste zakasnili. Ako počnete da se ljutite i da se osećate zapostavljeno, zaustavite se – oni imaju istoriju, imaju zajedničku prošlost i neke stvari koje više nemaju ni sa kim drugim, pa ako su ih se podsetili i postali malo sentimentalni zbog toga, to je sasvim ljudski i prihvatljivo.

Takođe, nemojte posle tog susreta dečka ispitivati kao istražni sudija i pokušajte da ga ne optužujete i da se ne posvađate. Sačekajte da se emocije slegnu i da naboj prođe. Ukoliko vas to i dalje bude uznemiravalo (i posle nekoliko dana), onda razgovarajte sa partnerom o tome otvoreno i smireno. To je prilika da produbite bliskost – a takve prilike su često neprijatne.

Izvor fotografja: instagram.com/amyseder

Brankica Milošević

Comments