Ljubav koju osećate prema jednoj osobi, uzvraćena ili ne, ista je ona ljubav koju osećate prema svima koje volite i svemu što volite. Neuzvraćenost boli, ako se prepustite tom ograničenom delu ljubavi, žudnji za onim što ne možete da imate, koja se obraća vašem egu i fokusira vašu pažnju na ono što nemate, zaboravićete koliko vredi ono što imate i čime ste obdareni. Najveća hrabrost i najviša svest potrebna vam je da dozvolite toj ljubavi da se izliva, jer ona tako raste i obuhvata sve oko vas i postaje sila koju ne može ograničiti usmeravanje na jednu osobu.

Zašto je starim dušama teško da pronađu partnera5 Kad voliš, a nije ti uzvraćeno

Najzad, upotrebite tu ljubav da volite sebe. Voljena osoba ne vidi vašu lepotu i plemenitost? To je njen gubitak. Vi stanite pred ogledalo i recite sebi “volim te, divna si, lepa si, plemenita si” uživajte u tome što ste vi – vi. Ne biste hteli da budete neko drugi, neko ko daje samo onoliko koliko prima, ko se krije od osećanja u strahu od bola, ko ljubav računa oduzimanjem i sabiranjem. Jer ljubav se računa samo množenjem. Što je više ima, više je ima.

Posmatrajte sebe kao dobrovoljnog davaoca ljubavi, koja je ovom svetu potrebna barem koliko i krv. Vi imate ono što vam je potrebno i ono što je svima potrebno, vi dajete to što imate – sebi i svima oko sebe. Ljubav je na vašoj strani, uvek.

Pročitajte još i ovo:

Ako ovo ne osećate, onda nije u pitanju PRAVA ljubav

Novogodišnje odluke o ljubavi i vezama 

Da li si znala: Ljubav ima čak 5 faza, ali mnogi od nas “zaglave” na trećoj

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.fashiongonerogue.com

Aleksina Đorđević

 

Comments