On ne može da uđe u konflikt sam sa sobom i ako ne reaguješ i izmakneš se, ostaće bez saučesnika u drami. Možda će ti biti veoma teško da ovo izvedeš, ali posle ćeš osećati takav trijumf i bićeš tako ponosna na sebe što si uspela da se obuzdaš i što nisi nasela na njegovu igru, kako se nisi odavno osećala – možda nikad dok si bila sa njim.

Ne poseži za alkoholom

Ako rešiš da ostaneš na žurci (i da izdominiraš do kraja demonstrirajući kako si kul) nipošto se nemoj ohrabrivati čašicom više. Jer, jedna previše i gubiš kontrolu – emocije će prevladati i može se desiti da umesto da ispadneš kul, ispadneš totalna ludača.

Kad obaviš taj susret sa njim, ignoriši ga

Obratila si mu se, porazgovarala, izvinila se i okrenula se svom društvu. Nemoj da dozvoliš da primeti kako bacaš radoznale i čežljive poglede ka njemu. Ako ne možeš da se uzdržiš, angažuj prijateljicu da ga diskretno nadgleda i prenosi ti kako se on ponaša. Ovo je igra strpljenja i zadržavanja dostojanstva i on će možda otići pre tebe, jer neće moći da iskulira. Hranjenje sujete? Pa šta? I treba ti nešto da nahrani tvoj zgaženi ego i da makar osnaži tvoju odbranu, ako si još uvek ranjiva iznutra. Bitno je da znaš kako se osećaš, a do koje mere si se uznemirila i šta to znači za tebe i koliko će ti još trebati da stvarno završiš sa njim – to ćeš procesuirati još neko vreme.

Pročitajte još i ovo:

Zašto bivši ne može da ti bude samo prijatelj?

Da li je to što si ga izgubila uopšte gubitak?

Ako ima ove kvalitete – nemoj ga izgubiti!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

izvor: www.instagram.com , www.unsplash.com
Brankica Milošević

Comments