U savremenim vezama komuniciramo na savremen način – najviše se oslanjamo na dopisivanje i razmenu poruka i telefoni su nam stalno u rukama. Dopisivanje je zabavno, naročito kad nekoga tek upoznajete i veoma je zgodno, jer možete da razmislite i osmislite rečenicu, pre nego što je napišete. I tu postoje neka pravila – ne preterujte, ne bombardujte ga porukama, ne očekujte da vam odgovori istog trenutka. Imajte u vidu da poruka ne može tačno da prenese raspoloženje i emocije (koje čitamo u izrazu lica, govoru tela, tonu glasa), ma koliko emotikona dodavali i zato nemojte na brzinu zaključivati o tome. Kad niste sigurni, pitajte, ili još bolje, pozovite ga. U telefonskom razgovoru ćete bolje oceniti njegovo raspoloženje, a i čuti nečiji glas je mnogo drugačije nego pročitati napisano.

Poruke su odlične da razmenite informacije i napravite dogovore – dakle, ugovorite sastanak preko poruka, a ako treba da idete na neko mesto koje vam nije baš poznato, imaćete podsetnik pri ruci. Takođe, koristite poruke da dogovorite i termin dejta.

Ako ste se samo dopisivali i tek treba prvi put da se sretnete, dobro je da se čujete pre toga – biće malo neobično kad se konačno vidite, pa će biti lakše da prvo razgovarate telefonom – ili da obavite video čet. Ukoliko kojim slučajem kasnite na sastanak, obavezno ga pozovite da mu to kažete, izvinite se zbog kašnjenja i zamolite ga za strpljenje.

Comments