Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

1/2

U savremenim vezama komuniciramo na savremen način – najviše se oslanjamo na dopisivanje i razmenu poruka i telefoni su nam stalno u rukama. Dopisivanje je zabavno, naročito kad nekoga tek upoznajete i veoma je zgodno, jer možete da razmislite i osmislite rečenicu, pre nego što je napišete. I tu postoje neka pravila – ne preterujte, ne bombardujte ga porukama, ne očekujte da vam odgovori istog trenutka. Imajte u vidu da poruka ne može tačno da prenese raspoloženje i emocije (koje čitamo u izrazu lica, govoru tela, tonu glasa), ma koliko emotikona dodavali i zato nemojte na brzinu zaključivati o tome. Kad niste sigurni, pitajte, ili još bolje, pozovite ga. U telefonskom razgovoru ćete bolje oceniti njegovo raspoloženje, a i čuti nečiji glas je mnogo drugačije nego pročitati napisano.

Poruke su odlične da razmenite informacije i napravite dogovore – dakle, ugovorite sastanak preko poruka, a ako treba da idete na neko mesto koje vam nije baš poznato, imaćete podsetnik pri ruci. Takođe, koristite poruke da dogovorite i termin dejta.

Ako ste se samo dopisivali i tek treba prvi put da se sretnete, dobro je da se čujete pre toga – biće malo neobično kad se konačno vidite, pa će biti lakše da prvo razgovarate telefonom – ili da obavite video čet. Ukoliko kojim slučajem kasnite na sastanak, obavezno ga pozovite da mu to kažete, izvinite se zbog kašnjenja i zamolite ga za strpljenje.

Editors choice