Napravi korak unazad i uspori

Ponekad mi baš ne uspeva da se opustim, osećam kao da sam pod neprestanim pritiskom i razmišljam kako bih mogla vreme da iskoristim da uradim još nešto od planiranih obaveza. A produžena nervoza i napetost me čine manje produktivnom i još nervoznijom. Zato se zaista trudim da eliminišem stres i da nađem način i vreme za opuštanje.

Najviše volim kad mogu sebi da priuštim vreme za kafu sa drugaricama, lakiranje i sređivanje noktiju, preslušavanje novih muzičkih albuma. Međutim, kada sam u priličnoj stisci sa vremenom, sve to mi izgleda kao luksuz, a nervoza samo raste. Tada se okrenem najboljem iz prirode – prava kombinacija lekovitog bilja sa umirujućim svojstvima pomaže mi da opustim. Valerijana, matičnjak, nana su dobitna kombinacija za ublažavanje uznemirenosti i razdražljivosti. Važno mi je da sam sigurna da koristim pouzdan preparat, pa biram kvalitetan i proveren proizvod sa ovim sastojcima. Tako smanjim tenziju, mnogo se bolje osećam, produktivnija sam i vreme radi za mene.

kako da pobedis stres i konacno budes srecna 2 Kako da pobediš stres i konačno budeš srećna? (BLOG)

Koristi planer. Ili dva.

“To-do” aplikacije su možda praktične, ali ja volim da obaveze sagledam na papiru. Primetila sam da se osećam mnogo bolje ako koristim dva planera – jedan koji se tiče obaveza prema klijentima, a drugi koji koristim za privatne poslove i privatno vreme. Tako se ne gubim u svim zadacima i imam mnogo bolji fokus.

Uvek imaj na umu svoje “Zašto”

Na kraju dana, moramo prihvatiti činjenicu da je stres neizbežan. Ponekad zaboravimo koji su razlozi što se trudimo i radimo to što radimo i koji su naši ciljevi. Naravno, suočena sa usponima i padovima, često preispitujem svaku odluku. Zato se uvek vraćam početnoj ideji (koju sam zapisala) – zašto sam počela, zašto radim to što radim i šta tačno želim.

Kada se setiš svog “zašto” moći ćeš dobro da proceniš i oceniš ono što radiš. Da li te tvoj posao ispunjava? Da li se krećeš u dobrom pravcu ka ispunjenju svojih ciljeva? Da li svakog dana praviš korak napred? Dakle, ako osećaš da je tvoja energija na minimumu, da ideš ka osećaju totalnog sagorevanja na poslu i u svakodnevnom životu, ako si nezadovoljna, učini nešto po tom pitanju. Ne sedi skrštenih ruku. Analiziraj svoja osećanja. Pre svega, brini o sebi, jer bez zdravih misli, tela i duše nema ni uspeha.   

Pročitajte još i ovo:

Kako da POBEDITE stres u nekoliko lakih koraka

Video snimak koji oslobađa od stresa

Umanjite stres uz pomoć boja

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: pinterest.com

Elena Erdeljanović

Comments