Svi žele negovanu i meku kosu, bilo da je ona duga ili kratka, plava ili smeđa. Često vezivanje kose u konjski rep, peglanje ili uvijanje, izlaganje suncu, je postepeno uništavaju, čineći je grubom, a krajeve ispucalim. Frizeri su odlučili da otkriju neke od svojih omiljenih trikova za pravilnu negu kose, kako bi ona ostala duga, meka i sjajna.

Koristite šampon pametnije

Istraživanja su pokazala da veliki broj ljudi ne koristi šampon pravilno, što može ozbiljno naštetiti vašoj kosi. Za početak je najbitnije da šampon nanosite na mokru kosu, a dovoljna je količina novčića. Šampon je potrebno umasirati u teme glave, tako što ćete blagim pokretima krenuti da ga utrljavate od vrata na gore. Ignorisanjem zadnjeg dela glave samo stvaramo pogodno tlo za nagomilavanje ulja i masti.

Vodite računa o temenu glave

Zdrava i sjajna kosa kreće sa vrha glave, stoga je potrebno posebnu pažnju posvetiti nezi temena. Preporučuje se da jednom nedeljno koristite scrub ili prirodno ulje kako biste obavili eksfolijaciju temena. Koji god od ovih tretmana da koristite, potrebno ga je nežno umasirati u teme pre pranja šamponom, koristeći vrhove prstiju. Na ovaj način uklonićete sve materije koje su se mogle nakupiti tokom sedmice, i olakšati rast kose.

Ispirajte kosu hladnom vodom

Verovatno ste više puta prilikom pranja kose u salonu osetili da za ispiranje šampona koriste isključivo hladnu vodu. Hladna voda će zatvoriti kutikule vaših vlasi i učiniti kosu još mekšom i sjajnijom. Ukoliko vam je ovo previše, uvek možete upotrebiti hladnu vodu samo u poslednjih 30 sekundi pranja.

Comments