Važno je ostati u kondiciji, ali ponekad nemamo vremena da odemo u teretanu. Ako pripadate onim ljudima koji su večito zauzeti ili su uvek u žurbi, ovo su pravi saveti za vas. Male promene koje napravite u načinu življenja mogu vam mnogo pomoći da sačuvate svoje zdravlje i izgledate bolje. I bez teretane možete to da postignete. Pogledajte kako!

Izbegavajte lift, koristite stepenice!

Umesto brze vožnje liftom do vašeg stana uputite se stepenicama. Svakodnevno korišćenje stepenica poboljšaće vam kondiciju i oblikovati noge do savršenstva.

SLIKA 214 Kako da vežbate i bez odlaska u teretanu

Stepenicama do vrha!

Bavite se kućnim poslovima

Niko ne voli kućne poslove, ali jednostavno spremanje sobe može da bude pravi način za sagorevanje kalorija! Ovo je veoma praktičan način za vežbanje, jer će vaša soba ujedno izgledati mnogo bolje. Pustite energičnu muziku i poboljšajte svoju kondiciju.

Šetajte!

Umesto vožnje automobilom, taksijem ili autobusom isprobajte šetnju. Trebaće vam više vremena da stignete na željenu lokaciju, ali će vam zaista prijati. Dodatni plus je i što ćete imati prilike da vidite koliko ima lepih momaka u gradu!

SLIKA 311 Kako da vežbate i bez odlaska u teretanu

Šetajte i opustite se

Izbegavajte prečice

Ako imate vremena, idite dužim putem do kuće, fakulteta, škole ili radnog mesta. Uživajte u prirodi koja vas okružuje i opustite se. Sagorećete mnogo kalorija i pritom se rešiti i stresa.

Vozite bicikl

Ako vam se ipak ne sviđa šetnja, pokušajte da vozite bicikl. Vožnja biciklom učvrstiće vaše noge i zadnjicu. Zamenite automobil biciklom i isplatiće vam se.

SLIKA 49 Kako da vežbate i bez odlaska u teretanu

Zaputite se biciklom do željene lokacije

Igrajte se sa svojim kućnim ljubimcem

Vaši kućni ljubimci imaju mnogo energije, pa će vam igranje sa njima pomoći u vežbanju. Povedite svog psa u šetnju ili trčite sa njim. Zasigurno ćete ostati bez daha, ali ćete se i neizmerno zabaviti.

SLIKA 59 Kako da vežbate i bez odlaska u teretanu

Priuštite svom ljubimcu uživanje u trčanju i uživajte s njim

Rekreativno bavljenje sportom

Nađite se sa prijateljima, igrajte odbojku ili košarku. Nećete ni biti svesni da vežbate, jer ćete se dobro zabavljati. Vreme će brzo proleteti, a vi ćete biti u odličnoj formi!

SLIKA 68 Kako da vežbate i bez odlaska u teretanu

Sa prijateljima je sve zabavnije!

Izvori fotografija: imgfave.com, thehungryandfoolish.com, blogs.tcpalm.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments