Samoljublje i ljubav prema sebi su različite stvari – ovo prvo hrani tvoj ego, a ljubavlju prema sebi povećavaš svoje emotivne kapacitete, opuštaš se i živiš radosnije i ispunjenije. U tom smislu, nikada ne možeš suviše voleti sebe i svaki način na koji ćeš sebe voleti još malo bolje i dublje, vredi isprobati – ne možeš da preteraš, sigurno.

Kad legneš da spavaš, razmišljaj o stvarima zbog kojih si zahvalna. To uopšte ne moraju da budu neke velike stvari, a naročito se usredsredi na one male i svakodnevne, ako prolaziš kroz period zabrinutosti i tuge. Zaspati sa mislima zahvalnosti, obasjava tvoje biće iznutra.

Traži pomoć kad ti je potrebna i nemoj da ti zbog toga bude neprijatno. Onaj ko bolje voli sebe, ne ustručava se da traži pomoć i ne pokušava da bude jak, ako to znači da izdrži dok se ne slomi, nego štedi svoju snagu i ništa ne trpi i ne muči se bespotrebno.

Nauči da primiš kompliment sa zahvalnošću i da u njemu uživaš. Nema razloga da te kompliment postiđuje, da osećaš da ga nisi dostojna, ili da razmišljaš da li je to obično laskanje – neko ti nešto daje (lepe reči) i kulturno je, zrelo i čovečno da to primiš bez ustezanja i sa radošću.

zaljubljenost 1 Kako da voliš sebe   malo bolje i bezuslovnije
Comments