Druži se sa ljudima sa kojima se slatko smeješ. To su obično oni isti sa kojima možeš i da plačeš, bez ikakve zadrške. Druži se sa toplim i otvorenim ljudima, koji imaju duboka osećanja i dele ih sa tobom u raskoši, radosti, tuzi i zabrinutosti i koji su uvek spremni da pronađu vedru, smešnu, apsurdnu i zabavnu stranu u svakoj situaciji.

Fokusiraj se na odnose sa onim ljudima koji u odnos ulažu sebe koliko i ti. To ne znači da treba da meriš koliko ko daje, nego da se distanciraš u odnosima u kojima ti uvek daješ više i uvek si ti ta koja pokazuje razumevanje i spremna je na kompromis. Čim postoji ta vrsta neravnopravnosti u odnosu, znači da onaj drugi manipuliše i igra emotivne igre, a to znači da te uvlači u toksičan odnos u kome ćeš se povremeno (ili najčešće) osećati loše zbog sebe.

Oprosti svima – bez obzira da li su tražili oproštaj, pa čak i onda kad uopšte nisu svesni da su te povredili, da su pogrešili i da bi trebalo da traže oproštaj. Jer to nema veze sa njima, nego sa tobom. Srce je uvek opterećeno neoprostivošću, ona stvara u njemu napetost i skuplja ga na mestu gde bi trebalo da bude ljubav i oproštaj od kojih srce raste.

zaljubljenost 3 Kako da voliš sebe   malo bolje i bezuslovnije
Comments