Ne prebacuj sebi kad ti nešto ne ide, kad se nerviraš i ljutiš, kad si nestrpljiva i nedelotvorna. Imaš prava na dnevne slomove, uspone i padove, ne uzimaj ih k srcu, ne moraš ni ti uvek da budeš stabilna, razumna, pribrana i korektna prema svima. Neka neko tebi popravi raspoloženje ili ti pomogne da izađeš na kraj tokom loših dana.

Prekini vezu u kojoj se osećaš nedovoljno vrednom, ne dobijaš poštovanje i pažnju, osećaš da si sporedna i nevoljena. Ne gubi vreme trudeći se da se približiš onom ko drži distancu ili se pravi nezainteresovan i manipuliše tvojim osećanjima. Koliko god da ga voliš, sebe voliš više i to je jedini ispravan izbor.

Budi ono što jesi, bez ikakvog opravdanja ikome. Nikome nisi dužna da objašnjavaš svoje izbore, svoja ludila, svoje promašaje. Niko ne mora da te razume i uvaži, da ti da dozvolu da budeš ono što jesi. Niko. Ni tvoji roditelji, pa čak ni tvoja rođena deca – oni samo treba da te vole, kao i ti njih, bezuslovno. Slobodno očitaj lekciju o autentičnosti i pravu na sopstveni izbor svakome ko te osuđuje zbog onog što jesi – da, čak i svojim roditeljima i rođenoj deci.

zaljubljenost 2 Kako da voliš sebe   malo bolje i bezuslovnije

Pročitajte još i ovo:

Snažna neprijatna osećanja koja znače – da odrastaš

Šeme i navike koje sputavaju tvoju kreativnost

Kad rešiš da se odmoriš od toga što si uvek tako jaka

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.fashioneditorials.com

Brankica Milošević

Comments