Ako se dvoumite da li da nastavite da se trudite ili da odustanete od nekog ko vam se sviđa, počnite od razumevanja psihologije onoga što vam se događa u glavi. Dvoumiti se – znači biti u dva uma. Jedan je svesni, a drugi podsvesni. Vaš svesni um možda ima dobre razloge da odustane, ali u vašoj podsvesti postoji nešto što vas sprečava. Ili obrnuto – svesni um vam navodi razloge zbog kojih ne treba da odustajete, a iz podsvesti stiže signal da treba da se udaljite. Ne možete znati ko je u pravu – svesni ili podsvesni um, jer možda se u podsvesti kriju zamke koje vas teraju u obrazac, a možda je to osećaj, instinkt, koji vam signalizira šta je ono što je dobro za vas. Podsvest, međutim, ne govori jasno i glasno (kao razum) i vi hvatate samo signale, osećaje, senzacije. Šta onda da radite? 

Obratite pažnju na te signale, pošto je tu potrebno tumačenje – sa svešću ionako komunicirate, nemate problem da razumete šta vam govori razum i da čujete razloge koje vam navodi. Pokušajte da otkrijete razloge zbog kojih vam podsvest šalje te i takve signale, zbog kojih osećate da vam gori pod nogama, ili da imate kamen u stomaku, ili da vam se mozak pretvara u kašu. Šta vaša podsvest zna o tom momku (od koga možda treba da se udaljite), što vi ne znate? Pipajte u mraku, nema vam druge. Ili pokušajte sa stvarima koje su drugi napipali i izneli na svetlo, možda ima smisla i za vas. Evo nekih otkrića: 

Taj čovek vas ne voli. Ili vas voli. Nešto u vama zna šta je istina, a znaci na svesnom nivou možda nisu tako jasni i pouzdani, kao oni zamagljeni signali koje vam upućuje podsvest. Šta neko oseća prema vama, da li vam veruje, da li mu je stalo, to zrači kroz njegov govor tela, način na koji vas gleda. Vaš drugi um zna. 

Sviđate mu se, ali je uplašen. Vaša podsvest možda shvata da se taj tip plaši da se prepusti i da se zaljubi, a svest pogrešno prevodi da njemu nije stalo. Videli ste neke znake da mu se sviđate, a neke niste, jer ih nije pokazao. Istražite malo dublje. Možda bi on želeo da bude sa vama, ali mu treba više vremena, ili ohrabrivanja, koje nije nametljivo. Prosto budite tu i gledajte šta se dešava – ako vam se dovoljno sviđa i smatrate da vredi uložiti vreme i energiju. Ah, da, to je baš ono što pokušavate da razaznate i da odlučite. Pa, da li vam se dovoljno sviđa? Toliko da imate neko vreme, koje će se možda na kraju ispostaviti kao izgubljeno? Možda da pokušate da odredite maksimalno vreme (za gubljenje) koje možete da uložite. Šest meseci, godina? Više (ulog se podiže)? Možda je njegova podsvest osetila neki element vaše ličnosti i ponašanja koji ta uznemirava, pa se podsvesno štiti. Treba mu više vremena da vas upozna, da stekne poverenje. A za to vreme možda otkrijete šta je to, koja je to prepreka i možda možete da je uklonite. 

Comments