On nije dobar za vas. Vi imate radar koji procenjuje ljude u vašem životu, kako biste napravili optimalan izbor partnera, ili prepoznali srodnu dušu. Podsvesno ispitujete da li imate osobine koje se dopunjuju, da li su vam vrednosti i uverenja isti, da li ste na istom intelektualnom i duhovnom nivou. Možda ste upali u dilemu zato što svesno registrujete stvari koje su pozitivne, vrednujete njegovo ophođenje, samopouzdanje, lep izgled, samostalnost, muževnost, ali podsvesno osećate da nedostaje ono esencijalno što bi vas povezalo, ili osećate da u njemu postoji neka uskogrudost, ravnodušnost, primitivnost, nešto što je loše za vas i što bi vas povredilo. Možete uzalud da se kidate pokušavajući ovo da odgonetnete, ali ako ne osećate da je on vaša srodna duša, ili osećate da nešto u njemu nije dobro za vas, savet je da verujete tom osećaju. 

Imate nerešena lična pitanja. Pa, svako ima nerešena lična pitanja i stalno u životu naleće na prilike da ih reši. Možda je vaše dvoumljenje ta prilika. Pogledajte sebe, a ne tipa koji vam izaziva dilemu. Nije vaš problem sa njim – da li da odete ili ostanete, da li da se više potrudite, ili duže čekate, ili se okrenete i odete dalje (do neke sledeće prilike koju će vam pružiti neko drugi, zbog koga nećete znati šta da mislite i šta da radite), nego sa sobom. Možda ste usamljeni, balansirate na ivici nezadovoljstva svojim životom već neko vreme, možda niste preboleli staru ljubav, možda verujete da nećete naći nikog boljeg, ili da i ne zaslužujete bolje, ili da niste dovoljno dobri za njega… Bavite se sobom, kopajte po mraku da otkrijete svoje demone i da ih prognate. 


Ako shvatite da postojanje nekoga u vašem životu samo pokriva vaša nerešena pitanja i pruža vam nešto oko čega ćete biti zauzeti, razmislite ozbiljno o tome da se udaljite i da malo živite sami sa sobom. Puštanje je možda najbolja opcija, na duže staze. 

Ali ako otkrijete da se on plaši da se zaljubi, ili još uvek nije siguran da li mu se sviđate, pričekajte malo, nemojte odustajati. Dajte vremena i sebi i njemu, pokažite da ste dostojni poverenja, radite na sebi i gradite odnos. Može se isplatiti, na duže staze. 

Nasovna fotografija: instagram.com/loveandwildhearts

Brankica Milošević 

 

Comments