Lepa i duga kosa nije nužno pogodna za stilizovanje. Nekada je na oko lepa, svilena, mekana, lepršava i odlična za razne frizure. Ipak, nije baš uvek tako. Dešava se da prirodna struktura koja je zahvalna za održavanje može da stvara probleme prilikom oblikovanja. Pa, tako prelepa ravna i gusta kosa nije baš uvek praktična za uvijanje jer lokne nisu postojane.

Već izvesno vreme na popularnim društvenim mrežama kruže postovi posvećeni najnovijem trendu šišanja koji donosi efekat volumena i gustine. U nastavku teksta otkrivamo detalje ovog trenda i sa vama delimo savete o frizurama koje će biti izrazito popularne početkom naredne godine! Budite uvek u toku i prvi iskusite ove frizure!

Najnoviji trend između stepenastog šišanja i slova U zainteresovao je mnoge! Ovo je idealan način za lažiranje volumena o kom se toliko priča!

Pročitajte i ovo: Monica haircut je frizura koju sve želimo da imamo

Šta je frizura u obliku slova U

Dugo se činilo kao da su trendovi naginjali ka oštrim ivicama, a sada se polako vraćamo mekanim i prirodnim teksturama. Ova frizura deluje suptilno, ali može da ima veliki uticaj na sam izgled kose. Vizuelno će biti punija!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@rvhairandmakeupartist)

 

Ključ je u tome da se slojevi spajaju i upotpunjuju u ostatak kose, a da ne izgledaju neuredno i očigledno. Stilisti ne preporučuju da pokušavate da napravite ovu frizuru sami kod kuće, jer je izuzetno zahtevna. Uvek idite kod profesionalnog stiliste ako želite da postignete ovaj efekat. Iako deluje jednostavno, ovo je veoma tehnički zahtevna frizura i teško je ostvariti željeni rezultat u kućnim uslovima.

Kome je namenjen ovaj oblik frizure?

Bez obzira na to što U oblik frizure ima efekat najvećeg volumena za kvalitetan izgled kose, lepo izlgeda na svim tipovima i dužinama, uključujući i kovrdžave teksture. Drugim rečima, ova frizura funkcioniše ako imate ređu kosu, a takođe stvara utisak i gubitka kilograma. I ne brinite ako imate kratku kosu, zapravo, kraće dužine sa U oblikom izdvojiće više pažnje na lep izgled vaše vilice, tako da super ide uz bob ili pixie frizure.

Kosa se prilikom šišanja podeli po sredini glave od prednjeg prema zadnjem delu, zatim se sa svake strane povuče unapred, a vrhovi se ošišaju na stranu. Ovaj tip frizure odlično se uklapa uz šiške!

Razlika između U i V šišanja

V šišanje nam je od ranije poznato, a osnovna razlika između ove dve tehnike je upravo to što V šišanje podrazumeva drastičan rez i na sredini leđa formira špic.

U šišanje donosi potpuno drugačiji efekat, oblu završnicu i vizuelno izraženiji volumen. Šišanje će odlično pristajati svim tipovima i teksturama kose. Osim toga, ovaj stil je jednostavan za održavanje, potrebno mu je jednostavno podrezivanje svakih pet do sedam nedelja, kako biste uklonili ispucale vrhove i održali ujednačen rast kose.

Pramenovi

Odlučili ste da napravite korak dalje i prilagodite se trendu ove frizure, ipak, želite još neku minijaturnu promenu? Rešenje je vrlo jednostavno – površinski pramenovi. Oni će dati savršenu vizuelnu definiciju ovom obliku kose. Probajte pramenove u dve ili čak tri nijanse kako biste dobili trodimenzionalni efekat i dodali sjaj kosi. Kosu nakon tretmana redovno održavajte maskom za hidrataciju i uljem koje će je dubinski nahraniti.

Pročitajte i ovo: Mitovi o sedoj kosi u koje treba da prestanete da verujete

Naslovna fotografija: instagram.com/rvhairandmakeupartist

Dragana Stojanović

Comments