Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Indya Moore je “zavladala” kao Angel u televizijskoj seriji “Pose”, definišući savremenu televizijsku renesansu. Ona je dvadesetčetvorogodišnji model, koji radi za IMG i lice je brenda Louis Vuitton, kao i tamnoputa transrodna osoba iz Bronksa, koja dolazi sa margina društva.

Duboko promišljena i politički orijentisana, Indya Moore je živela vrlo slično liku u TV seriji “Pose”, koja je nominovana za Zlatni globus i našla se u žiži javnosti prošlog leta.

Moore je napustila dom sa 14 godina, duboko uznemirena svojom rodnom disforsijom, nakon čega su usledile brojne selidbe između hraniteljskog i kolektivnog smeštaja. Na kraju je živela u svih pet delova Njujorka.

Buran život modela i magnetična lepota, svakako, doveli su je do audicije za ulogo Angel u seriji “Pose” koju je odmah dobila. Glumila je romantičnu i idealističku osobu koja nudi seksualne usluge na ulici – obučena u lepršave kapute i čizme sa platformom.

Serija “Pose” je na revolucionaran način pružila uvid u način života koji ljudi pred TV ekranima nisu imali prilike da sretnu i sa glavnom glumačkom postavom sastavljenom od transrodnih osoba (i oko 140 LGBT osoba u sporednim ulogama), odmah je skrenula pažnju javnosti.

“Kada vidite sebe u nekome ko niste vi, vidite kako je vaše iskustvo predstavljeno u telu koje nije kao vaše i ne izgleda poput vas, to podstiče empatiju”, izjavila je Indya. Nemoguće je da vas kao gledaoca ne dirnu scene porodičnih svađa, nerazumevanja i izbacivanja iz kuće, kao i emotivni slomovi – za mnoge je ova serija bila prva prilika da se poistovete sa transrodnom osobom, a to je važno i korisno.

Editors choice