Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Indya Moore je “zavladala” kao Angel u televizijskoj seriji “Pose”, definišući savremenu televizijsku renesansu. Ona je dvadesetčetvorogodišnji model, koji radi za IMG i lice je brenda Louis Vuitton, kao i tamnoputa transrodna osoba iz Bronksa, koja dolazi sa margina društva.

Duboko promišljena i politički orijentisana, Indya Moore je živela vrlo slično liku u TV seriji “Pose”, koja je nominovana za Zlatni globus i našla se u žiži javnosti prošlog leta.

Moore je napustila dom sa 14 godina, duboko uznemirena svojom rodnom disforsijom, nakon čega su usledile brojne selidbe između hraniteljskog i kolektivnog smeštaja. Na kraju je živela u svih pet delova Njujorka.

Buran život modela i magnetična lepota, svakako, doveli su je do audicije za ulogo Angel u seriji “Pose” koju je odmah dobila. Glumila je romantičnu i idealističku osobu koja nudi seksualne usluge na ulici – obučena u lepršave kapute i čizme sa platformom.

Serija “Pose” je na revolucionaran način pružila uvid u način života koji ljudi pred TV ekranima nisu imali prilike da sretnu i sa glavnom glumačkom postavom sastavljenom od transrodnih osoba (i oko 140 LGBT osoba u sporednim ulogama), odmah je skrenula pažnju javnosti.

“Kada vidite sebe u nekome ko niste vi, vidite kako je vaše iskustvo predstavljeno u telu koje nije kao vaše i ne izgleda poput vas, to podstiče empatiju”, izjavila je Indya. Nemoguće je da vas kao gledaoca ne dirnu scene porodičnih svađa, nerazumevanja i izbacivanja iz kuće, kao i emotivni slomovi – za mnoge je ova serija bila prva prilika da se poistovete sa transrodnom osobom, a to je važno i korisno.

Editors choice