Hot topics

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

1/2

Indya Moore je “zavladala” kao Angel u televizijskoj seriji “Pose”, definišući savremenu televizijsku renesansu. Ona je dvadesetčetvorogodišnji model, koji radi za IMG i lice je brenda Louis Vuitton, kao i tamnoputa transrodna osoba iz Bronksa, koja dolazi sa margina društva.

Duboko promišljena i politički orijentisana, Indya Moore je živela vrlo slično liku u TV seriji “Pose”, koja je nominovana za Zlatni globus i našla se u žiži javnosti prošlog leta.

Moore je napustila dom sa 14 godina, duboko uznemirena svojom rodnom disforsijom, nakon čega su usledile brojne selidbe između hraniteljskog i kolektivnog smeštaja. Na kraju je živela u svih pet delova Njujorka.

Buran život modela i magnetična lepota, svakako, doveli su je do audicije za ulogo Angel u seriji “Pose” koju je odmah dobila. Glumila je romantičnu i idealističku osobu koja nudi seksualne usluge na ulici – obučena u lepršave kapute i čizme sa platformom.

Serija “Pose” je na revolucionaran način pružila uvid u način života koji ljudi pred TV ekranima nisu imali prilike da sretnu i sa glavnom glumačkom postavom sastavljenom od transrodnih osoba (i oko 140 LGBT osoba u sporednim ulogama), odmah je skrenula pažnju javnosti.

“Kada vidite sebe u nekome ko niste vi, vidite kako je vaše iskustvo predstavljeno u telu koje nije kao vaše i ne izgleda poput vas, to podstiče empatiju”, izjavila je Indya. Nemoguće je da vas kao gledaoca ne dirnu scene porodičnih svađa, nerazumevanja i izbacivanja iz kuće, kao i emotivni slomovi – za mnoge je ova serija bila prva prilika da se poistovete sa transrodnom osobom, a to je važno i korisno.

Editors choice