Hot topics

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

1/2

Indya Moore je “zavladala” kao Angel u televizijskoj seriji “Pose”, definišući savremenu televizijsku renesansu. Ona je dvadesetčetvorogodišnji model, koji radi za IMG i lice je brenda Louis Vuitton, kao i tamnoputa transrodna osoba iz Bronksa, koja dolazi sa margina društva.

Duboko promišljena i politički orijentisana, Indya Moore je živela vrlo slično liku u TV seriji “Pose”, koja je nominovana za Zlatni globus i našla se u žiži javnosti prošlog leta.

Moore je napustila dom sa 14 godina, duboko uznemirena svojom rodnom disforsijom, nakon čega su usledile brojne selidbe između hraniteljskog i kolektivnog smeštaja. Na kraju je živela u svih pet delova Njujorka.

Buran život modela i magnetična lepota, svakako, doveli su je do audicije za ulogo Angel u seriji “Pose” koju je odmah dobila. Glumila je romantičnu i idealističku osobu koja nudi seksualne usluge na ulici – obučena u lepršave kapute i čizme sa platformom.

Serija “Pose” je na revolucionaran način pružila uvid u način života koji ljudi pred TV ekranima nisu imali prilike da sretnu i sa glavnom glumačkom postavom sastavljenom od transrodnih osoba (i oko 140 LGBT osoba u sporednim ulogama), odmah je skrenula pažnju javnosti.

“Kada vidite sebe u nekome ko niste vi, vidite kako je vaše iskustvo predstavljeno u telu koje nije kao vaše i ne izgleda poput vas, to podstiče empatiju”, izjavila je Indya. Nemoguće je da vas kao gledaoca ne dirnu scene porodičnih svađa, nerazumevanja i izbacivanja iz kuće, kao i emotivni slomovi – za mnoge je ova serija bila prva prilika da se poistovete sa transrodnom osobom, a to je važno i korisno.

Editors choice