Gotovo redovno sa zimom dolaze i tmurni dani koji podstiču još tmurnije raspoloženje. Čak i ako nemamo neki poseban razlog za to, osećamo se ispijeno, prazno, neispunjeno, depresivno, kao izduvani balon… Mogla bih ovako u nedogled da nabrajam sve nijanse zimskog raspoloženja!

Ipak, dobra stvar je što postoje načini da se izborimo sa “wintertime sadness” iako će nam možda biti potrebno malo više napora. Savršeno znam taj osećaj kada nemate volju ni za čim, a neko vas tera nešto da radite. Ali, sa druge strane, ako sebi zaista želite da pomognete i vratite pozitivno raspoloženje, prosto morate da se pokrenete!

Jedini način da negativnu energiju izbacite iz sebe jeste bilo kakva fizička aktivnost. Da, znam, mrzi vas da ustanete iz kreveta, ali tako će vas depresija još više uzeti pod svoje. I ta fizička aktivnost ne mora da bude ništa posebno, naporno ili dugo. Prošetajte malo, čak i ako nije sunčano, trčite desetak minuta ili preskačite vijaču, a možete i da se malo izđuskate u sobi uz omiljenu pesmu. Već se bolje osećate kada se malo razmrdate, zar ne? Ponavljajte ovo svakog dana i uskoro ćete zaista primetiti pomak.

happiness is a butterfly Kako POBEDITI zimsku depresiju
Comments