Emirates Airlines

emirati Kako postati stjuardesa?Kompanija koja se izdvojila po odličnim uslovima za rad koje pruža stjuardesama, sjajnoj obuci i mogućnostima za odličnu zaradu je Emirates Airlines. Ova kompanija osnovana je 1985. godine u Dubaiju i postala najveća avio-kompanija Bliskog istoka. “Emirati” nedeljno prevezu oko 2,400 putnika od svog centra, aerodroma Dubai International, do 111 gradova u 62 zemlje na 6 kontinenata. Emirates Airlines pripada The Emirates Group, većoj kompaniji za međunarodna putovanja i turizam, koja broji preko 50,000 zaposlenih. Kako se stalno širi, a sa njima i Emirates Airlines, ova kompanija često organizuje tzv. open days na kojima kroz prezentacije uslova za rad, samog posla i iskustva drugih pokušava da privuče mlade i da ih zainteresuje da se priključe posadi.

emiratiiii1 Kako postati stjuardesa?

Kvalifikacije

S obzirom na već pomenuto konstantno širenje flote, ovoj kompaniji su nove stjuardese stalno potrebne. Pre nego što uopšte počnete da razmišljate o prijavljivanju, postoji nekoliko osnovnih uslova koje morate ispuniti:

  • morate imati bar 21 godinu;
  • treba da budete prijatnog fizičkog izgleda i da imate jaku psiho-fizičku spremnost;
  • od formalnog obrazovanja morate imati završenu (minimum) srednju školu;
  • obavezno je solidno znanje (bar) engleskog jezika;
  • ne smete imati tetovaže i pirsinge koji se vide kada ste u uniformi;
  • morate imati visinu na vrhovima prstiju sa ispruženim rukama od bar 212cm.
20100510 120908 15715 screenr jpegmedia Kako postati stjuardesa?

Kako se prijaviti za posao?

Na svakih nekoliko meseci (2-3 meseca), organizuje se CCGAD (Cabin Crew Global Assessment Days) u raznim gradovima širom sveta. U Beogradu se održava u Hyatt-u. Tada zaposleni Emirates kompanije dolaze u Beograd kako bi upoznali zainteresovane za posao i izvršili selekciju putem intervjua. Pre samog Assessment Day-a se prijavljujete i registrujete na sajtu, a na ovu selekciju treba da ponesete svoj CV. Tamo ćete čuti tek nekoliko informacija o poslu i samoj kompaniji i kratko porazgovarati sa zaposlenima. Tek sledećeg dana je intervju na koji dolaze samo odabrani, i to na osnovu CV-a i fizičkog izgleda koji mora biti odgovarajući.

Odabrani treba da prođu kroz tri kruga selekcije, od kojih su svi eliminacioni.

Comments