WE LOVE: #musthave patike koje ćeš viđati svuda tokom narednih meseci

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna i jula

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

Kako da prevaziđeš strahove i ostvariš svoj najveći cilj

3 najneprijatnije situacije + kako da se izvučeš

Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

U fokusu: Ovaj uređaj za uklanjanje dlačica koriste sve influenserke – i oduševljene su rezultatima!

Sara Jo ti otkriva kako da pronađeš odgovarajuću nijansu crvenog karmina!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

1/2

Emotivni pritisak u odnosu sa osobom koja ti je važna, najčešće u partnerskom odnosu, raste polako i daje ti vremena da se na njega navikneš i da ne primetiš do koje mere si napeta i opterećena. Navikneš da se ne osećaš dobro, pa onda navikneš da se osećaš manje loše ili lošije nego obično – do trenutka u kome počneš da se osećaš ugroženo i da se pitaš kako je do toga došlo. Ako ti ili neko tebi blizak prolazi kroz ovaj proces, to možeš da prepoznaš po nekim karakterističnim stanjima i osećanjima.

View this post on Instagram

💕

A post shared by Romance 4 Ever (@romance__4ever) on

Ne možeš da budeš ono što jesi – ako osećaš da ništa ne možeš da uradiš tako da partneru to odgovara, a naročito ne možeš da se opustiš i ne razmišljaš o onome što govoriš i radiš, da budeš svoja i spontana, ako partner kontroliše čak i same tvoje misli i navodi te da se “cenzurišeš” i da svoje akcije određuješ prema tome šta će on o tome misliti, odnosno, kako će izraziti svoje nezadovoljstvo – to je emotivno zlostavljanje.
Osjećanje krivice – partner izaziva kod tebe osećanje krivice manipulacijom tvojim osećanjima. Možda te ucenjuje (ako me voliš, uradićeš ili nećeš uraditi to zbog mene…), pasivnom agresijom, odnosno uskraćivanjem komunikacije, razgovora, kao i fizičkog kontakta, a možda ti i preterano udovoljava sa porukom “eto šta ja činim sve zbog tebe” što u tebi izaziva osećanje da ti ne činiš dovoljno za njega. Manipulacija unosi burnu dinamiku u vezu, tako da je lako propustiti svoj stalni i rastući osećaj krivice i neadekvatnosti.

View this post on Instagram

💔

A post shared by Romance 4 Ever (@romance__4ever) on

Nisi dovoljno dobra – ovo osećanje se javlja zajedno sa osećanjem krivice, jer te partner neprekidno kritikuje, prebacuje ti da si preterano osetljiva i da preozbiljno shvataš nešto što on govori ili radi, a takođe ima i sopstvenu verziju onoga što se odigralo među vama, a koja je potpuno drugačija od onog kako ti vidiš stvari i naravno, prikazuje tebe kao negativca. Emotivni zlostavljač možda nije svestan onoga što radi, ali to ga ne oslobađa odgovornosti.
Smeta mu tvoj uspeh – dok te svi drugi hvale zbog nečega što si postigla i hrabre da nastaviš ono što si započela, partner radi suprotno. Sabotira te, ponaša se kao da su tvoja postignuća osrednja, a snovi i ciljevi nevažni, nedostižni, smešni. On zapravo ne želi da ti imaš samopouzdanja, jer će tako izgubiti svoju žrtvu. I u pravu je. Ko se jednom osvesti i shvati da je zlostavljan, počne da izmiče zlostavljaču, da se brani i da ga izbegava.

Editors choice